Kabinet Vučića: “Susret sa Đilasom najverovatnije u ponedeljak 11. aprila”

0
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC)

Razgovor predsednika SNS i Srbije Aleksandra Vučića i lidera SSP Dragana Đilasa o beogradskim izborima održaće se najverovatnije u ponedeljak 11. aprila, prenosi Danas, pozivajući se na potvrdu iz kabinetu predsednika.

Kako su dodali iz Kabineta, “ko će koga da pozove na razgovor je tehničko pitanje, koje nije još precizirano”.

Podsetimo, predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da ga neki kritikuju što je rekao da bi razgovarao sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem kao da je u pitanju privatni sastanak na kome se nešto dogovara van institucija.

“Ako je iko napadan od strane Vučića i Srpske napredne stranke (SNS) – to sam ja. Ako je iko kritikovao vladavinu SNS – to smo moja stranka i ja. Kome ja treba da dokazujem svoj opozicioni legitimitet”, rekao je Đilas za list Nova dodajući da je Vučić rekao da je spreman da razgovara sa njim, ali i sa ostalim predstavnicima opozicije.

Lider SSP-a rekao je da građani Beograda znaju da je kao bivši gradonačelnik neko ko ne želi da oni budu taoci neprincipijalnih koalicija i da se agonija borbe za izbore oduži, te da je javno pozvao Vučića koji je i sam “svestan da niko nema većinu koja garantuje stabilnost u Beogradu”.