(Beta) – Kruševački Viši sud potvrdio je presudu Osnovnog suda iz tog grada prema kojoj je bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka osudjen na bezuslovnu zatvorsku kaznu od tri meseca zbog nedozvoljenih polnih radnji, rekao je danas agenciji Beta punomoćnik oštećene Marije Lukić, advokat Borivoje Borović.

„Potvrdjena je presuda, odbijene su žalbe, Jutka treba da ide u zatvor. On treba da dobije poziv za izdržavanje kazne, to može da bude već danas. Očekujem da će on izbegavati da ode u zatvor, kao što je izbegavao pozive za sudjenje. On je čovek koji ne poštuje pravosudje, pa sam siguran da će policija morati da ga juri“, rekao je agenciji Beta Borović.

Komentarišući presudu, odnosno potvrdjivanje presude koja znači da Jeličić mora u zatvor, Borović je kazao da je to „prvi slučaj da nekog čoveka iz vlasti šalju u zatvor, a isti se pozivao na najviše funkcionere ove zemlje“.

„Oni su ga otpisali jer se radilo baš o nemoralnom činu iza koga nije hteo da stane niko. Očekujem da će ovo biti pozitivan primer za druge sudove kada se susretnu sa ljudima iz bilo kog režima da pokažu nezavisnost i samostalnost“, rekao je Borović.

Kruševački Osnovni sud je presudu, kojom je Jeličić osudjen na tri meseca bezuslovne zatvorske kazne za krivično delo nedozvoljene polne radnje, a oslobodjen za krivično delo polno uznemiravanje, doneo 10. jula. Na tu odluku su su potom žalili i Osnovno javno tužilaštvo i odbrana.

U martu 2018. godine kruševačka policija podnela je krivičnu prijavu kojom je bilo obuhvaćeno sedam žena, a tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv Jeličića samo u slučaju bivše saradnice Marije Lukić.

U trenutku kada je protiv njega podneta krivična prijava, Jeličić je bio predsednik opštine Brus.

On je na vlasti u tom gradu bio skoro dve decenije, što kao predsednik opštine, što kao narodni poslanik.

Na ovogodišnjim lokalnim izborima je izgubio kada je njegova lista GG „Za moderan Brus“ čiji je bio nosilac, osvojila sedam oborničkih mandata, dok je lista Srpske napredne stranke dobila šesnaest odbornika, koalicija SPS – JS tri, dok dva mandata ima GG „Za Brus“, a jedan PUPS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.