Jurić: “Kada ste stavili svoje dete na društvenu mrežu, dali ste pedofilu novac u ruke”

0
Fotografija: Igor Pavićević

Tokom leta društvene mreže su zatrpane fotografijima dece iz Srbije, dok se gola igraju u pesku na plaži koje objavljuju uglavnom roditelji ne razmišljajući i ne znajući dovoljno o štetnim posledicama toga. Koliko su za to krivi roditelji, kako da sačuvamo mališane od opasnosti koje vrebaju na društvenim mrežama, kako se trguje fotografijama i koje su posledice, govorio je u “Jutru” na TV Prva Igor Jurić, osnivač Fondacije “Tijana Jurić”.

On savetuje roditeljima da ne postavljaju fotografije dece na društvene mrežame.

“Od kada smo ušli u ovu priču mnogo radimo na tome da bismo videli gde kao roditelji, odrasli, pravimo greške i gde direktno ugrožavamo našu decu. Ulazeći u taj ‘mračni internet’ došli smo do saznanja da je zaista mnogo fotografija naše dece, dece iz Srbije na pedofilskim sajtovima gde se mogu kupovati”, rekao je on, prenosi B92.

Kaže i da su to najobičnije fotografije, deteta koje se igra u pesku.

“Za normalnog čoveka to nije ništa posebno, niti strašno… Takve fotografije se prodaju po 10, 20, 40 centi… Kada ste stavili svoje dete na društvenu mrežu, osim što ste jednom pedofilu dali novac u ruke, time što će trgovati vašim detetom, morate da budete svesni da se neki ljudi samozadovoljavaju ispred tih fotografija… Mi roditelji ovim direktno dovodimo u opasnost našu decu”, poručio je Jurić.