Junker: “Bregzit će se dogoditi, ali je tragičan trenutak za Evropu”

3
Foto: Profimedia

Istupanje Velike Britanije iz članstva EU predviđeno za 31. oktobar predstavlja “tragičan trenutak za Evropu”, izjavio je predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junkerza “El Pais”, a prenosi 24news.

Junker, koji završava mandat 31. oktobra, rekao je da je Bregzit “suprotnost duhu (bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila), koji se svojevremeno zalagao za Ujedinjene Države Evrope”.

“Mislim da još uvek imamo mogućnost postizanja dogovora”, rekao je Junker. On smatra da je imao “konstruktivan i pozitivan” razgovor s britanskim premijerom Borisom Džonsonom nedavno u Luksemburgu.

“Ne delim mišljenje onih koji veruju da se Džonson igra sa nama i sa samim sobom, i mislim da pokušava da pronađe prihvatljivo rešenje za britanski parlament i Evropski parlament”.

Predsednik Evropske komisije kaže da žali što EU nije intervenisala 2016. kada je Velika Britanija organizovala referendum o Bregzitu, a na zahtev bivšeg premijera Dejvida Kamerona.

3 KOMENTARA

  1. Џонсон је антиглобалиста и воли своју земљу,Велику Британију,и зато је под ужасним притисцима светских владара из сенке,кобајаги демократа и либерала који кажу да референдум,не важи,и да то нема везе!
    Ма немој,нисам знао!
    Да је и нама један такав …Једино Радуловић,али и он је дибидус маргинализован,практично протеран са СВИХ медија.
    Свима смета,значи,у праву је !

  2. Жалосно је што Срби нису у стању да извуку поуке из овог чина.

Comments are closed.