Basmanski okružni sud Moskve izdao je nalog za hapšenje u odsustvu za Juliju Navaljnu, udovicu ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, zbog navodnog učešća u ekstremističkoj zajednici.

U saopštenju suda navodi se da Julija Borisovna nije bila dostupna istražnim organima u prethodnoj istrazi, prenosi RTS.

„S tim u vezi, ona je stavljena na poternicu“, saopštio je sud, prenosi Izvestija.

Pojašnjava se da je sud odlučio da donese preventivnu meru protiv Julije Navaljne nakon razmatranja predstavke istražnih organa.

„Ona se tereti da je počinila krivično delo iz dela 2 člana 282.1 Krivičnog zakonika Ruske Federacije – učešće u ekstremističkoj organizaciji“, dodaje se u saopštenju.

Period pritvora računa se od trenutka izručenja na teritoriju Rusije ili od trenutka pritvora na teritoriji Ruske Federacije.

Federalno nadzorno telo za finansije, Rosfinmonitoring danas je doneo odluku da Navaljnu uvrsti u registar organizacija i pojedinaca uključenih u ekstremističke aktivnosti ili terorizam.

Ruski opozicionar i kritičar Kremlja, preminuo je 16. februara u zatvoru u regionu Jamalo-Nenecki u Sibiru, gde je gde je izdržavao kaznu.

Sahranjen je na Borisovskom groblju u Moskvi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.