“Juče 166, danas 54”: Nagli pad broja zaraženih u ustanovama socijalne zaštite i smeštajima za stare i odrasle

0
Foto: Profimedia/Ilustracija

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo koronavirusa kod 34 korisnika i 20 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prenosi N1.

Primetan je veliki pad u broju zaraženih u odnosu na jučerašnje saopštenje Ministarstva, kada je u ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare virus bio registrovan kod 126 korisnika i 40 zaposlenih.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 609, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 206, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Virus je potvrđen u Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, Gerontološkom centru u Nišu, Gerontološkom centru Obrenovac, Gerontološkom centru u Mataruškoj Banji, Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, Beograd, Radnoj jedinici Dnevni boravak ”Stari Grad” Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, Beograd, Radnoj jedinici Prihvatilište za urgentnu zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska, Beograd, Centru za socijalni rad u Vranju, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu, Odeljenje Čukarica, Domu za smeštaj odraslih i starijih ”Mass Green House”, Petrovaradin, Domu za smeštaj odraslih i starijih ”Miljakovački vinogradi”, Beograd, Domu za smeštaj odraslih i starijih ”Lipovački odmor”, Beograd i Domu za smeštaj odraslih i starijih ”S.Nikola”, Negotin.

Dom za smeštaj odraslih i starijih “Doživeti stotu” u Beogradu, Dom za smeštaj odraslih i starijih “Stara pruga” u Umci i Dom za smeštaj odraslih i starijih “Radost” u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, više ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je rešenje i o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih “Nada”, u Beogradu.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, navodi Ministarstvo.