Jovo Bakić o grupi javnih ličnosti koju čine i Kojo, Petričić, Teodorović…: “Preduzimaćemo neke akcije i verovatno podržati neku opciju”

7
Foto: Medija centar Beograd

Sociolog Jovo Bakić izjavio je da je neformalna grupa javnih ličnosti nazvana “Samoodbrana” formirana da bi se oni kao građani branili od jednog, kako kaže, “autoritarnog i mafijaškog režima”, piše Danas.

Bakić je za list “Danas” naveo da tu neformalnu grupu čine “prilično zauzeti pojedinci” koji međusobno razmenjuju misli i ideje, i uzajamno se poštuju bez obzira na “određene razlike”.

“Jasno je zbog čega smo za našu neformalnu grupu odabrali naziv ‘Samoodbrana’, jer smo mi građani koji delujemo u javnosti i koji smo se okupili kako bi se branili od jednog potpuno iščašenog, autoritarnog i mafijaškog režima”, rekao je Bakić za “Danas”.

On je naveo da će ta grupa imati neke zajedničke akcije i da će “vrlo verovatno da gledaju da podrže neku od opcija”.

“Ali nije na meni da o tome govorim dok se svi mi međusobno ne dogovorimo”, rekao je sociolog i dodao da za sada ta neformalna grupa javnih ličnosti “uživa u međusobnoj razmeni misli”, preneo je N1.

On je kazao da je s prve fotografije te grupe iz marta koju je na Tviteru objavio glumac Nikola Kojo, objasnio je da akronim “N.I.K.O.” u opisu slike, označava nauku, institucije, kulturu i obrazovanje.

Neformalnu grupu čine glumac Nikola Kojo, akademik Dušan Teodorović, sociolog Jovo Bakić, karikaturisti Dušan Petričić i Predrag Koraksić, arhitekta Dragoljub Bakić, pisac Filip David, istoričarka Dubravka Stojanović, glumac Radoslav Milenković, profesorka Ljiljana Mijatović, pravnica Vida Petrović Škero i reditelj Želimir Žilnik.


7 KOMENTARA

  1. Podržavamo vas i kao neformalno grupu i partiju, bilo šta, samo da se hitno oslobadjamo zla. Srbija je gladna pametnih ljudi, očajni smo u ovom mraku i treba nam izlaz. Pomozite nam. Hvala na hrabrosti i želji da nas izvlačite iz ovog bunara.

  2. Очигледно је да у опозицији постоји много “глава”, али никако да се сложе и уједине. А без тога нису прави такмац Вучићу, који је направио странку по војничком принципу, решио питање финансија и игра на карту стране подршке.

  3. @sasa petersen
    Pa ni Beli nije imao para, a ipak je učestvovao na izborima. Inače, moja podrška ovoj grupi. Kulturan svet.

  4. Narod je glasao za Belog a ne za elitu, elita se slihtala Titu pa Milosevicu pa ovim novima, inace ne bi ni mogli da budu elita jer ako nisi podoban, ne mozes ni da studiras glumu niti da dobijes posao u filmovima ili na univerzitetu. Zna se kako se dobija posao u drzavnim institucijama kao sto je univerzitet. Narodu treba covek iz naroda, ali ljudi iz naroda nemaju pare jer nisu eita, nisu se slihtali niti napravili debele pare a bez para tesko je ici na izbore i dobiti glasove i uopste dobiti prodju u medijima, jer i mediji profitiraju od marketinga politickih partija.

Comments are closed.