Jovanović uputio zahtev MUP-u: Zašto je ukinuto obezbeđenje njegovoj deci i zašto su mu rađeni testovi na drogu i alkohol

3
Foto: Printscreen N1

Čedomir Jovanović, lider LDP-a, uputio je dopis MUP-u i Sektoru unutrašnje kontrole od kojih traži odgovore pisanim putem po čijem nalogu je postupano kada je doneta odluka da se ukine obezbeđenje njegovoj deci.

U dopisu koji je upućen nadležnim organima traži se obrazloženje po kojim zakonskim razlozima je postupala Jedinica za obezbeđenje? Na osnovu čega je zaključila da deci lidera LDP-a više nije potrebno obezbeđenje kada je nadležna policijska uprava bila svesna direktnih napada, pretnji i ugroženosti života i ovih lica na osnovu svih prethodnih prijava.

U dopisu Čedomir Jovanović zahteva od nadležnih da se dostavi izveštaj o svim preduzetim merama povodom napada na bezbednost i život njegove dece.

Jovanovićev advokat Stefan Petrović pita zašto se nekome ko je 20 godina svakodnevno izložen pretnjama smrću ukida obezbeđenje i to usmenim putem. Petrović podseća da je u prošlosti ispod automobila Jovanovića bio podmetnut eksploziv, da je nekoliko godina nakon toga u Segedinu Jovanović je napadnut od strane navijača-huligana, dok je bio u restoranu sa suprugom. Ispred ulaza u zgradu u kojoj živi, upkros sedmodnevnom pokušaju da telefonskim putem obavesti nadležnu policijsku upravu o prisustvu navijaca-huligana ispred ulaza u njegovu zgradu, dogodio se incident 2. juna 2021. godine.

I zbog svega navedenog lider LDP-a traži da zna da li organizacija njegovog ličnog obezbeđenja postoji i u čemu se sastoji. Advokat lidera LDP-a, u dopisu koji je juče upućen nadležnim organima, moli da se utvrdi listing poziva sa mobilnog telefona Jovanovića.

Zahteva se i obrazloženje po kom osnovu je Jovanoviću nakon incidenta na Novom Beogradu urađen alko test i test na narkotike i ko podstiče mržnju prema njemu, po kom osnovu direktor policije g. Rebić iznosio podatke iz istrage o dogadaju od 2. juna 2021. godine u medijima.

“Molim vas da u skladu sa Zakonom o policiji odgovorite na ovaj dopis, kao i da naložite Jedinici za obezbeđenje licnosti da dostavi pisanu odluku o ukidanju obezbeđenja deci Čedomira Jovanovića, sa obrazloženjem kao sastavnim delom” navodi se u dopisu dostavljenom MUP-u i Sektoru unutrašnje kontrole, preneo je Blic.

3 KOMENTARA

  1. Da pare koje se daju za Čedino obezbeđenje država uplati za lečenje dece, a za Čedino obezbeđenje pare skupljamo SMS-ovima.

  2. Ч. Јовановић је успео да се од фаворизованог политичара претворио у уличног кабадахију. Ономад “рекетира” човека, сада би да ломи по крају. Осилио се, са драматургије прешао у (пропале) бизнисмене. И никада није сносио последице. Осладило му се да живи окружен специјалном полицијом, коју порески обвезници морају онвруници морају да плаћају. Докле тако?

  3. Pa ni moja deca nemaju obezbeđenje.Bio misliti a ne smejati ,za te pare što si smelo Mogo si da obezbedi obezbeđenje.Evo moja baba više ne vodi decu u školu pa ako hoćeš dogovori se sa njom,nije skupa,ne pusi ne pije ,ima100kg. Ne boji se nikoga diskrecija zagarantovana..Pozdrav

Comments are closed.