Jovanović: “Sledeće subote cela Srbija dolazi u Beograd”

0
(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/MO)

Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je za Nova.rs kako je “plan da se sledeće subote u Beogradu svi skupimo i da cela Srbija dođe u prestonicu”, najavljujući tako veliki protest i novu blokadu auto-puta za 15. januar, prenosi N1.

Povodom najave premijerke da je Vlada blizu odluke da poništi sve poslove sa Rio Tintom, on kaže:

„Ani Brnabić fali još malo, mi ćemo joj pomoći da dođe do te tačke, da uradi ono jedino što mora i što je najavila – da se ova agonija prekine i da se raskinu sve obaveze prema Rio Tintu“, rekao je Jovanović i dodao:

“Od 15. januara planiramo dalju radikalizaciju protesta ukoliko se ova dva zahteva ne ispune. Oko zdrave životne sredine, zdravlja ljudi i prava svih građana na dostojanstven život i rad na svojim imanjima neće biti kompromisa, jer Srbija nije ničija kolonija”.

Ekološki ustanak i Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) pozvali su sve srodne organizacije na sastanak u cilju planiranja daljih protestnih aktivnosti i radikalizacije odbrane Srbije od Rio Tinta i drugih sličnih kompanija.

Sastanak će se održati danas u Gornjem Milanovcu u 14 sati posle protesta za čist vazduh, koji počinje u 12 časova u organizaciji lokalnih udruženja.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime