Potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da će veliki miting 13. aprila u Beogradu označiti novu fazu protesta opozicije i građana koja će dovesti do fer izbora na kojima će vlast biti smenjena.

„Cilj opozicije nije promena vlasti na ulici, nego na fer izborima. Pozivam sve nezadovoljne i ponižene građane iz cele Srbije da dođu u subotu u 15 sati ispred Doma skupštine. Protest će biti miran, kao što su bili protesti i u prethodna četiri meseca. Spremni smo da sprečimo sve eventualne provokacije druge strane. Izvor nasilja i napetosti u Srbiji je uvek bio i danas je samo režim“, rekao je Jovanović za N1.

Jovanović je istakao da će se protesti nastaviti i posle 13. aprila, ali će biti „obogaćeni novim formama“, i istakao da protesti nisu „samo politički, nego pre svega društveni“ i da im je cilj „potpuna promena postojećeg i resetovanje sistema“.

„Predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić će na kraju biti prinuđen na fer i poštene izbore. Mi smo se obavezali da će, kada obezbedimo fer izbore, na zajedničkoj opštenarodnoj listi biti, pored stranaka, i ugledni ljudi i predstavnici građana koji su protestovali. Ubeđen sam da će Vučić i njegova ekipa biti poraženi na fer izborima“, rekao je Jovanović, a prenosi Narodna stranka.

Jovanović ocenio je da je raskopavanje centra Beograda „sabotaža i osveta“ Vučića i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića prema slobodarskom duhu Beograda.

„U trenutku kada je duh slobode zavladao Beogradom, oni parališu centar grada i udaraju na Kalemegdan. To rade bez potrebnih dozvola i protivno zakonu“, rekao je Jovanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.