Jovanović pitao nadležne: Zašto je neophodno graditi novu zgradu MUP-a? Zloslutno je što se to planira na mestu za Centar za promociju nauke…

2
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO)

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini grada Beograda Nikola Jovanović, javno je postavio pitanje nadležnim drzavnim  organima zašto je neophodno graditi potpuno novu zgradu MUP-a, na čitavih deset hektara u Beogradu. 

“Zašto je ova investicija proglašena zaključkom Vlade Srbije za prioritetnu, kada prestonici nedostaju mnoge drugacije javne ustanove, poput škola, obdaništa i domova zdravlja”, pitao je Jovanović u ime odborničke grupe SzS.

Dodao je da je posebno simbolično i kako kaže “zloslutno” što je namera izgradnja u novobeogradskom Bloku 39, na mestu gde je ranije  bilo planirano podizanje Centra za promociju nauke.

“Da li je to još jedan signal da postajemo policijska država, kojoj obrazovanje, kultura ili javno zdravlje mnogo manje znače od aparata sile i prinude”, pitao je Jovanović.

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda uputio na rani javni uvid  Plan detaljne regulacije (PDR) Bloka 39 u koje se planira izgradnja centra MUP-a ukupne površine od oko 10,16 hektara.

Rani javni uvid za novi kompleks MUP-a obaviće se u zgradi Gradske uprave, u Ulici 27. marta, do 27. jula.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. “Zašto je ova investicija proglašena zaključkom Vlade Srbije za prioritetnu, kada prestonici nedostaju mnoge drugacije javne ustanove, poput škola, obdaništa i domova zdravlja”, pitao je Jovanović u ime odborničke grupe SzS. Ова држава до краја јесени мора да има бар још пет нових болница до јесени. У супротном, болесни од вируса поново ће запосести сајамске и спортске хале, односно, лечити се у неусловном окружењу. Наравно, још и председник да врати све оне лекаре из Немачке.

Comments are closed.