Jovanović o odluci Apelacionog suda: “Naslućivao sam, ali ovakav bezobrazluk nisam očekivao, da sudije sami sebe diskredituju…”

0
Foto Nedeljnik

Novinar Milan Jovanović kaže – povodom presude Apelacionog suda u Beogradu da ukine prvostepenu presudu kojom je na četiri godine i tri meseca zatvora bio osuđen bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović zbog optužbi da je ostale optužene podstrekavao da zapale imovinu novinara portala “Žig info” – da je naslućivao ovakvu odluku.

“Očekivao sam da će biti neka poražavajuća, ali ne i ovakva sramna odluka našeg pravodsudnog sistema. Svestan sam da živim u zemlji u kojoj vlada kriminal, nepotizam, ali ovakav bezobrazluk nisam očekivao, da će sudije sami sebe da diskredituju. Ovakvom presudom su poslali poruku da nema slobode medija”, rekao je Jovanović, a prenosi N1.

Jovanović kaže da političari svakodnevno targetiraju, ali da nije očekivao da će to da urade i sudije Apelacionog suda.

„Pljunuli su na sudijsku karijeru, unizili su tužilaštvo i rad policije, imamo humnu Bože pravde, ali te pravde nema“, dodao je.

Smatra da se ne radi o proceduralnoj greški.

“Ne bih se složio, tu stoje moćnici koji imaju uticaja na naš pravosudni sistem. Naši političari su zaštićeni, poznato je koliko je novca opljačkano u opštini Grocka, predano sam nekoliko krivičnih prijava, jednu na 22 miliona evra, drugu na 29”, kaže Jovanović i dodao “koliko novca toliko pravde”.

“Opljačkan je ogroman novac, on se branio sa slobode, ogroman novac koji je nelegalno stekao utiče na samo donošenje presude. Ne znam da li ću više moći da učestvujem u ovoj cirkuskoj predstavi, zdravlje mi je narušeno”, rekao je Milan Jovanović.