Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da će izbori 21. juna biti „prvi izbori u istoriji na kojima neće biti birana vlast, nego prihvatljiva opozicija“.

„Sa obzirom da ti izbori nisu slobodni i da ne služe da se bilo šta promeni u društvu, pozivamo sve građane Srbije da ih bojkotuju“, rekao je Jovanović u Obrenovcu, gde je razgovarao sa građanima. 

Jovanović je naveo da opozicija „žudi za istinskim izborima“ na kojima će građanima Obrenovca moći da kaže da zaslužuju bolju vlast i da bi trebalo da imaju bolju vezu sa centrom Beograda, da ne moraju da imaju člansku kartu ili vezu da bi radili u TENT-u ili Pro Tentu, kao i da se slobodno mogu prijavljivati na javne nabavke i poslovati bez reketa i korupcije. 

„Obrenovčani zaslužuju i da im država objasni šta namerava sa prihvatnim centrom za migrante, jer država ne sme ništa da krije od svojih građana, a pogotovo ne da sklapa tajne ugovore sa drugim državama. Da bi građani čuli takve stvari i da bi imali istinski izbor, neophodno je da imamo pravi javni medijski servis, nezavisne institucije, kao i da budu zaštićeni od prinude izvršne vlasti i samovolje bilo koje partije“, dodao je Jovanović.

(Beta)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.