Jovanović: “Između Novog DSS-a i SNS-a još je veliki stepen neslaganja”

0
Foto: Nedeljnik

(Beta) – Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović rekao je danas da će koalicija NADA, čiji je lider, kritikovati vlast “kada treba i najoštrije moguće, sve što smatramo da ne valja”.

“Nećemo nikada imati problem da podržimo ono što nam se čini ispravnim i što je, iz naše perspektive, u skladu sa državnim i nacionalnim intersima”, rekao je Jovanović, za list Danas, povodom 30 godina postojanja Demokratske stranke Srbije, a to će biti obeleženo u subotu.

Jovanović je naglasio da je još uvek između te stranke i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, odnosno Srpske napredne stranke (SNS), “stepen političkog neslaganja veći nego stepen političkog slaganja, još uvek je puno nedorečenosti u njihovom političkom delovanju”.

Naveo je i da će u parlamentu postojati “jedinstveni poslanički klub Srpske koalicije NADA koju čine Novi DSS i POKS Vojislava Mihailovića”.

Jovanović je rekao da lično nije zaintersovan za mesto potredsednika parlamenta, “ali naši partneri iz POKS-a jesu i u tome ih podržvamo, jer kao lista na to imamo pravo, s obzirom na rezultat koji smo postigli”.