Odbornik Saveza za Srbiju u Skupštini Grada Beograda Nikola Jovanović zatražio je od gradske vlasti i „Beogradskih elektrana“ da Beograđanima momentalno uključe grejanje, preneo je N1.

„Građani se smrzavaju u hladnim stanovima dok se ’Beogradske elektrane’ hvale s ’dobiti’ od više desetina miliona evra“, naveo je u pisanoj izjavi Jovanović, koji je potpredsednik Narodne stranke, saopštila je ta stranka.

Prema Jovanovićevim rečima, u članu 43. važeće Odluke o snabdevanju toplotnom energijom navodi se da Grad i nadležno javno preduzeće moraju da uključe grejanje kada je nakon 1. oktobra prosečna dnevna temperatura ispod 12 stepeni Celzijusa.

Jovanović je istakao da je „sramno“ to što „Beogradske elektrane“ ne ispunjavaju svoju osnovnu funkciju, a istovremeno se hvale sa „dobiti“ od 4,2 milijarde dinara u 2018. godini.

„Ne samo da ovo javno preduzeće koristi monopolski položaj da bi ostvarivalo ekstraprofit na štetu Beograđana, nego sada i krši odluku kojom se definiše njegova obaveza prema građanima“, naveo je Jovanović.

Kako je Jovanović rekao, „ukoliko odmah ne puste grejanje, jedini normalan potez bile bi ostavke direktora ‘Beogradskih elektrana’ Radeta Baste, gradonačelnika Zorana Radojičića i njegovog sveprisutnog zamenika Gorana Vesića, zbog kršenja važeće odluke Grada Beograda“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.