Jovanović: “Da je Vučić reagovao kao premijer, ne bi mi bila zapaljena kuća”

1
Foto N1/Screenshoot Youtube

Novinar portala “Žig info” Milan Jovanović je uoči nastavka suđenja bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću koji je optužen da stoji iza paljenja njegove kuće u decembru 2018, za N1 izjavio da do tog slučaja nikada ne bi ni došlo da je Aleksandar Vučić “uradio svoj deo posla” u vreme kada je bio premijer i reagovao na dopise koje mu je slao.

Jovanoviću je u noći između 11. i 12. decembra 2018. godine oko 3.30 časova zapaljena kuća u kojoj su bili njegova supruga i on, a spasli su se bekstvom. Suđenje optuženima – bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, policajcima iz Grocke Vladimiru Mihailoviću, Igoru Novakoviću i Aleksandru Marinković – zakazano je za sutra.

Jovanović je u Novom danu TV N1 rekao da očekuje da će presuda biti brzo doneta.

“Mislim da im se žuri da donesu presudu, jer je ogroman pritisak i međunarodne javnosti, tako da očekujem da će biti doneta za najkasnije dva meseca. Očekujem da će (Simonović) biti osuđen (…) Ako slučajno bude oslobođen, onda više Palate pravde nema potrebe da nosi taj častan naziv, neka se zove onda Palata nepravde, onda građani nemaju šta tu da traže pravdu”, poručio je novinar portala “Žig info”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nedavno, nakon što je Srbija u poslednjem izveštaju Reportera bez granica pala na 93. mesto, da je do pada došlo upravo zbog slučaja paljenja Jovanovićeve kuće, te da očekuje da će presuda biti brzo doneta.

Da je Vučić kao premijer uradio svoj deo posla i reagovao na prijave i izveštaje koje sam mu dostavljao, do ovog slučaja ne bi ni došlo”, uzvratio je Jovanović.

“Dva puta sam poslao svu dokumentaciju o proneverama na teritoriji Grocke, ništa nije preduzeo kao premijer. Jednom sam mu poslao kad je bio predsednik, nije ništa preduzeo. Neaktivnošću se Dragoljub Simonovioć osilio, tako da mi je zapalio kuću”, naveo je.

Uprkos tome što danas ima policijsku pratnju, Jovanović se i dalje ne oseća sigurno. “Ubijen je ministar unutrašnjih poslova, ubijen je ministar odbrane, ubijen je premijer, ubijeni su novinari, pa zašto ne bi bio i jedan Milan Jovanović”, rekao je on.

Jovanović je kazao i da je protiv Simonovića ranije podnosio veliki broj krivičnih prijava i prijava policiji, ali da niko ništa nije preduzimao.

“Imamo nekoliko kilograme tih dokaza, i ništa nismo objavljivali bez dokaza. Ako ne veruju ‘Žig infu’, valjda veruju budžetskoj inspekciji”, poručio je Jovanović i dodao da je budžetska inspekcija 2018. utvrdila milionske pronevere u Grockoj, ali da nikakve reakcije nije bilo.

Novinar “Žig infa” zahvalio je kolegama na solidarnosti i istakao da bez njihove pomoći ne bi uspeo da koliko-toliko sanira kuću. Dodao je, međutim, da su kolege u pojedinim medijima postali bilteni pojedinih stranaka i da time kaljaju ugled profesije.

1 KOMENTAR

  1. Predsedniku i Premijeru su godinama pisali i za Jutku,pa je tek skoro naredio sudjenje kad je video da je vrag odneo salu,tj da ga povezuju sa njegovom Sektom.

Comments are closed.