Poslanik pokreta Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je da će koalicija „Srbija protiv nasilja“ večeras održati sastanak, na kome će biti donet zvaničan stav o najavi predsednice Skupštine Srbije Ana Brnabić da sve preostale lokalne izbore spoji sa novim beogradskim zakazanim za 2. juna.

Jovanović je za agenciju Beta rekao da ta odluka ne može biti pozitivna, jer nema mnogo vremena do tih izbora, zbog čega je opozicija „dovedena u situaciju da mora brzo da reaguje“.

Ana Brnabić i Aleksandar Vučić su uradili ono što sam mislio da će uraditi – da nam pojedu vreme i onda da nas zavaravaju nekom pričom da će lokalni izbori biti u septembru i tako dalje, pa su onda uradili ovo što su danas uradili – spakovali sve izbore 2. juna. To opoziciju dovodi u situaciju da mora brzo da reaguje. Biće sve poznato posle sastanka danas popodne.“

Prema njegovim rečima, Brnabić se „čas kune u Ustav, čas ga gazi“.

„Zato je bitno bilo da kamere budu sve vreme prisutne za vreme vođenja razgovora, da bi narod video ko šta govori, a ne da prepričava Brnabić nakon toga šta je bilo na sastanku. Kolege iz koalicije govore jedno, a ona drugo. Ovo što ona radi, nema ni u Kolumbiji. Igraju se sa Ustavom, igraju se sa narodom, sa životima ljudi. Igraju se sa svima nama“, kazao je Jovanović.

Ocenio je da bi, da se opozicija, uključujući „Srbiju protiv nasilja“, desnicu i sve druge ujedinila na vreme – „Beograd u decembru bio slobodan grad“.

„Krajnje je vreme da svi koji se ovde bave politikom i koji su aktivni u javnom životu – ovo možemo da menjamo samo zajedno. To podrazumeva da ostavimo svoje interese, ambicije i ideologije na stranu i da samo svi zajedno – bila odluka bojkot ili ne, možemo da smenimo Aleksandra Vučića, sve ostalo je gubljenje vremena.“

Jovanović Ćuta je dodao da će, kakva god odluka da bude o izlasku na izbore, Ekološki ustanak nastaviti da poziva ljude na zajedništvo, naglašavajući da je to jedini način da se dođe do uspeha.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.