Jovana Preković: „Osećaj je kao kad se napiješ, ne znaš gde si”

0

Jovana Preković je posle osvojene zlatne medalje u karateu na Olimpijskim igrama u Tokiju priznala da još nije svesna uspeha.

“Osećaj je kao kada se napiješ. Ne znaš gde si. Šalim se”, rekla je zlatna karatistkinja.

“Mnogo sam uzbuđena i srećna jer sam prošla veoma težak, ali i lep period u proteklih pet godina i drago mi je što je to izašlo na videlo onda kada je trebalo. Dala sam sve od sebe, poslednji atom snage, pa mi je mnogo drago što sam osvojila olimpijsku medalju”, dodala je Preković.

„Očekivala sam da dam svoj maksimum i da pokažem sve što sam radila svih ovih godina. Za mene karate nije samo sport, počela sam da ga treniram sa svojih pet godina. Mnogo sam srećna što sam uspela da pokažem svoj trud i da osvojim zlatnu medalju. Još nisam svesna da sam je osvojila“, rekla je još uvek zbunjena Jovana.

Ona je istakla da je od prve borbe sebe ubedila da može da ide do kraja.

„Govorila sam se bi da znam ko sam ja, da sam ja šampion i tako sam svaku borbu išla i to mi je donelo ovo što ste videli“, rekla je Preković.

Ona je najavila da ove godine ide po još jedu medalju.

„Sad ćemo da se odmorimo pa da se spremam za Svetsko prvenstvo u novembru“.

Srpska karatistkinja je objasnila koliki je bio put do zlata.

„Išla sam postepeno. Bila sam prvak države, prvak Balkana, prvak Evrope i prvak sveta i još ne mogu da verujem da sam posta olimpijski šampion“.

Ona je istakla da jedva čeka da se vrati u Srbiju.

„Pozdrav za Srbiju, jedva čekam da se vrtim kući“, rekla je Jovana za kraj.