Još pet žrtava u Novom Pazaru: “Javite se čim osetite prve simptome, jer posle može da bude kasno…”

1
(BETAPHOTO/AMELA BAJROVIC/EV)

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru dr Mirsad Đerlek rekao je danas da je u poslednja 24 sata u ovom gradu preminulo pet osoba koje su bile zaražene koronavirusom.

On je na konferenciji za novinare rekao da su među preminulima tri žene i dva muškarca i da su svi imali propratne bolesti.

“Trenutno imamo osam pacijenata na respiratoru, a u poslednja 24 sata bila su tri transporta u tercijarne zdravstvene ustanove. U ovom periodu bilo je 29 prijema, pa trenutno u kovid bolnici imamo 363 pacijenta. Po ukupnom broju pacijenata smo druga ili treća bolnica u Srbiji”, naveo je Đerlek.

On je rekao da nema mesta panici, da je u ovom trenutku najpotrebija tolerancija i puna saradnja medicinskih radnika i pacijenata.

“Borićemo se da bude što manje žrtava u celom Sandžaku, jer svaki spašen život nema cenu. U Novom Pazaru je situacija stabilizovana, a radimo na stabilizaciji situacije u Sjenici i Tutinu”, rekao je Đerlek.

On je apelovao na građane da se jave čim osete prve simptome koronavirusa, jer u teškom stanju može da bude kasno.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Kako sad javite se čim osetite prve simptome, a ovamo na drugim stranama pričaju sedite kući ne idite u bolnice da ne pravite gužve i da se ne zarazite, ako niste baš ,baš bolesni. Kakve su ovo kontradiktornosti ,kojima nas zasipaju od početka, nesposobnost, neznanje ili raspad sistema ???!!!

Comments are closed.