“Još nam se javljaju Palmine žrtve. Do sada je sve bila javna tajna, čovek je razradio čitav sistem”: Političarka iz Jagodine o podvođenju devojaka

1
(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO)

Predsednica gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Jagodini Katarina Jokić kaže da se predstavnicima njene partije javio veliki broj žrtava koje tvrde da su podvođene na žurkama koje je organizovao Dragan Marković Palma i da se svaki dan javlja nova žena s tvrdnjom da je bila deo njegovih proslava.

“Do dolaska Marinike Tepić u Jagodinu, o tome se samo šuškalo. To je bila javna tajna, govorilo se da se to dešava, ali žrtve nisu imale dovoljno hrabrosti da istupe, jer su se bojala posledica”, kaže Jokić, podsećajući da je Dragan Marković Palma već 18 godina prvi čovek Jagodine, prenosi portal Nova.rs.

“Čovek je razradio čitav sistem i on uopšte nije ugodan za ljude koji nisu deo njegove ekipe. Građani su znali da se to dešava, a to se vidi i po nedavnim anketama koje su sprovidile televizije. Samo je falilo da se neko ohrabri i da sve otvoreno kaže. Sad kad se otvorila priča, žene su stekle poverenje u Mariniku Tepić i odlučile su da ne žele da ćute”, navodi Jokić.

Ona je istakla da se žrtve sada obraćaju i njoj direktno, podsećajući da je Tepić već opisala kako izgleda šema po kojoj se podvode žene.

“Uvek je u pitanju neka proslava na kojoj se nalaze animir dame. Ta žurka traje do određenog doba, a nakon fajronta ostaju, kako oni to nazivaju – VIP zvanice. Nakon toga se tu dovode devojčice, ali i zrele devojke i sve se dešava iza zatvorenih vrata. Naravno, neke od njih su za to imale benefite, vođene su na putovanja sa Palmom o trošku države i grada”, rekla je Jokić, dodajući da je učešće na žurkama bio i uslov za zapošljavanje žena.

Žene u Jagodini su pozivane na razgovore gde ih oni prvo osmotre. Ako im se dopadne devojka, onda joj oni daju ponudu da dođe na proslovu. Sasvim pouzdano znam da tako funkcioniše zapošljavanje, jer postoji i snimak o tome. Žene koje odbiju njihovu ponudu ne mogu da dobiju posao”, dodala je Jokić.

1 KOMENTAR

  1. Mnoge fabrike u Jagodini su poslale radnike na prinudne odmore a preostale rade minimalnim kapacitetom. U halama nema grejanja a fabrika kablova pravi kablove van EU standarda a ugovaraju ih razna trgovinske agencije, kao strane a u vlasnistu partijskih partnera koje ugovataju EU cene. Tako drzava placa visoke cene gde soc direktori uzimaju proviziju. Radnicia se zakida na plati i otimaju nadoknade pa zurkama pocaste personal, Dranje drzave i radnike stilom najvecih socijalistickih stetocina.

Comments are closed.