“Još jedan poslanik Dveri stupa u štrajk glađu ili, što bi mi rekli, u strogi post…”: Bošku Obradoviću se priključio Ivan Kostić

0
Printscreen Youtube

Lideru Porketa Dveri Bošku Obradoviću se u štrajku glađu ispred Skupštine Srbije pridružio stranački kolega Ivan Kostić.

“Još jedan poslanik Dveri stupa u štrajk glađu, ili što bi mi to rekli, u strogi post. Ja juče nisam imao priliku da budemm ovde, a strašno me je pogodila energija i duh koji je bio ovde, gledajući ovde rulju koja je vređala Boška Obradovića, porodicu, moje pretke, nazivajući Boška pogrdnim imenima”, kazao je Kostić na konferenciji za novinare ispred parlamenta.

Kako je objasnio, ispalo je da je Obradović ostao sam.

“A on nije sam, nikada nije bio. I na ovaj način želimo da pokažemo da mi istim primerom nastavljamo da se borimo za svoje ideale. A vidite koliko su čvrsti ideali poslanika SNS, koji su izdržali dva dana”, dodao je Kostić.

Prema njegovim rečima, Dveri će nastaviti da se bore “ne samo za izborne uslove, ne samo za slobodu medija, već i za promenu celokupnog sistema”, preneo je N1.

Poslanici Dveri štrajkuju glađu i traže, između ostalog, odlaganje izbora i razgovor opozicije i vlasti.

Ranije danas, od štrajka glađu je odustao i narodni poslanik iz SNS Aleksandar Martinović, pošto je pokrenut krivični postupak protiv Boška Obradovića i još tri osobe zbog nedavnog incidenta ispred Skupštine Srbije.

Sinoć je od štrajka glađu odustala narodna poslanica, stranačka koleginica Aleksandra Martinovića, Sandra Božić.

Juče je ranije tokom dana od protesta odustao i samostalni poslanik Miladin Ševarlić, koji je je prvi stupio u štrajk glađu na stepeništu ispred Skupštine Srbije.