(Beta) – Ministar gradjevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je da Vlada Srbije neće uraditi ništa bez završetka studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta „Jadar“, „a osim toga, još 17 institucija treba da se izjasni o tom projektu“.

„I onda će gradjani pred sobom imati sve relevantne podatke. Odluke nećemo donositi bez gradjana, kojima ćemo pokazasti sve benefite i rizike“, rekao je Momirović za današnje Večernje novosti, upitan o projektu eksploatacije litijuma.

Kako je naveo, „postoji veliko pitanje politizacije slučaja ‘Rio Tinta'“.

„Taj projekat ima velike ekonomske benefite, ako se realizuje prosečna plata u lozničkom kraju će biti veća od 1.500 evra, verovatno bi u ovom gradu u narednih 10 godina bio otvoren i univerzitet, doselio bi se veliki broj mladih… Tačno je da projekat ima i odredjene ekološke rizike i mi od njih ne bežimo“, rekao je Momirović.

Prema njegovim rečima, „ministarstvo na čijem je čelu je izdalo preduslove kako bi bila uradjena studija o proceni uticaja na životnu sredinu“.

„Mi smo svesni rizika, oni postoje, ali kataklizmične najave kakve se mogu čuti su potpuno neprimirene i odudaraju od realnosti“, naveo je Momirović.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.