Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović rekla je da je opšta ocena da je Srbija uradila više od onoga što je notirano i pomenuto u izveštaju Evropske komisije o Srbiji, preneo je N1.

Međutim, ministarka kaže da postoje oblasti za koje je dato „mnogo političkih ocena“ i da je „percepcija pomalo poremetila čistoću činjenica“.

Kada je reč o slobodi medija, ministarka Joksimović je navela da u izveštaju stoji da nema napretka, ali podseća da su u prošlom izveštaju pobrojane sve aktivnosti koje je potrebno da se sprovedu.

Ona je istakla da su pre novog izveštaja sprovedene sve te aktivnosti, završena je medijska strategija, procuirani su svi koji su pretili i napadali novinare, rešen je „istorijski slučaj ubistva Slavka Ćuruvije“.

Međutim, kako kaže Joksimović, iako je sve to urađeno, zaključak je da nema napretka, što prema njenim rečima, nije baš logično i što je politička ocena.

Kada je reč o radu parlamenta, ministarka kaže da je u izveštaju konstatovano da je većina svojom praksom onemogućila značajnu debatu, a istovremeno se konstatuje da je predsednica skupštine pozvala opoziciju da učestvuje u debati, ali se ne konstatuje da su oni to odbili.

Ona je dodala i da se konstatuje da su protesti uglavnom bili mirni, a da se ne konstatuje upad u zgradu RTS, što je takođe okarakterisala kao političke ocene.


Komentara

  1. Peka
    31. мај 2019. 11:03

    Smejemo se deci što veruju u deda Mraza, a mi verujemo da će nas Šešeljeva "deca" i bivša urednica "Velike Srbije" odvesti u EU. Hoće, malo sutra.

  2. alex
    1. јун 2019. 10:19

    Dotična ministarka meni više odaje utisak starlete za razliku od stručne i odgovorne osobe kakva bi trebala predstavljati Srbiju u Evropi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.