S obzirom da je sezona prehlada, uvrstite jogurt u jelovnik jer probiotici jačaju imunitet i sprečavaju prehlade. Jedna šolja jogurta dnevno smanjuje rizik od prehlade za 25 odsto.

Jogurt je savršena namirnica jer obiluje kalcijumom i dobrim bakterijama koje ishranu čine izbalansiranom, jačaju kosti, ali i dobre su u borbi sa depresijom.

Bakterija Lactobacillus rhamnosus drastično smanjuje simptome stresa, anksioznosti i poremećaja povezanih sa depresijom, prenosi N1.

Osim toga, ovaj mlečni proizvod utiče na imunitet, zdravlje srca i zuba. Redovno konzumiranje jogurta smanjuje rizik od visokog krvnog pritiska, pokazuju rezultati studije američkog Univerziteta Tafts u Bostonu, koja je sprovedena na 2.000 ljudi.

Naučnici su utvrdili da samo jedna šolja jogurta dnevno tokom trodnevnog perioda smanjuje rizik od hipertenzije za 31 odsto.

Takođe, procenjuje se da, kad bi samo dva odsto dnevnog kalorijskog unosa dolazilo od jogurta, rizik od povišenog pritiska bio bi manji.

Jogurt, poput grčkog, obiluje proteinima i ugljenim hidratima, zbog čega se preporučuje nakon treninga. Proteini omogućuju brži oporavak i utiču na rast mišića.

Jogurt je odličan izbor i za zube jer jača zubnu gleđ koja štiti osetljivi dentin, i samim tim smanjuje mogućnost za razvoj karijesa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.