“Joanikije će biti dostojan nalsednik Svetog Petra Cetnjskog…”

1
Screenshot/YouTube/TV Hram

(Beta) – Ministar bez portfelja u Vladi Srbije, Nenad Popović, čestitao je novoizabranom mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, uz ocenu da je on “hrabar borac za svetinje Srpske pravoslavne crkve i odbranu srpske vere”.

“Uveren sam da će mitropolit Joanikije biti dostojan naslednik velikih svojih prethodnika Svetog Petra Cetinjskog, Petra Petrovića Njegoša i Mitropolita Amfilohija, i još više povezati naš narod, Srbiju i Crnu Goru”, naveo je Popović.

Sabor Srpske pravoslavne crkve izabrao je episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija za novog mitropolita crnogorsko-primorskog.

Sabor je izabrao i Sinod, najviše izvršno i sudsko telo SPC.

1 KOMENTAR

  1. Glavno je da novi mitropolit bude po meri aktuelne vladajuće garniture u C.G. kao što je bio i njegov prethodnik amfilohije.
    A da li će biti po meri Kralja i Gospoda Isusa Hrista koji je poglavar svih hrišćanskih skupština, to je manje bitno političarima, a i crkvenim velikodostojnicima. A Isus je u molitvi zadnje noći svog zemaljskog života jasno naglasio svom Ocu i Bogu Jehovi da njegovi sledbenici nisu deo sveta. Ali ko se još uznemirava u crkvi oko takvih dubokih konstatacija. Važne su pozicije u društvu, a biblijska načela,
    šta to bi?

Comments are closed.