Jeste li se ikada zapitali koje su tajne moćnog zvuka?

  0

  Televizori s velikim ekranima sve su popularniji, kao i kontinuirano stvaranje neverovatnih tehnoloških inovacija kako bi se iskustvo gledanja i slušanja u domu približilo pozorišnom ili bioskopskom iskustvu. Pogotovo tokom okolnosti u kojima smo se našli, bogato audio vizualno iskustvo postalo je važno u životu.

  Sve se razvija, pa tako i zvuk. U želji smo za bogatijim, punijim i izraženijim zvukom. Vreme jednosmernog mono zvuka je prošlo, a došlo je vreme višesmernog kanalnog zvuka koji u potpunosti ispunjava prostor u kojem se izvor nalazi. U cilju opravdavanja želja korisnika, razvijali su se visokokvalitetni soundbar zvučnici kojima je zadatak bio isporuka vrlo realnog zvuka. Slušajući želje i potrebe potrošača, 2016. godine na tržište je izašao prvi Samsung model soundbara koji je pružio zvuk vrhunskog kvaliteta s efektom ravnomernog širenja po prostoriji.  

  Prateći brz razvoj i sve veće potrebe, u 2021. stigao je i inovativni HW-Q950A soundbar, koji ima dva zadnja surround kanala. Vrhunski soundbar pruža izvanredno iskustvo zvuka ispunjavajući prethodno tihe trenutke snažnim, živopisnim zvukom.

  Kako funkcioniše soundbar?

  Najčešće zvuk koji emituju zvučnici udara o prepreke poput zidova ili zavesa pre nego dođe do ušiju slušaoca. To je odgovor na pitanje zašto se isti zvuk može različito čuti, zavisno od dimenzija i prostornog rasporeda gde se koriste uređaji.

  Samsung HW-Q950A soundbar uparen s modelima televizora iz 2021. godine, poput novih Samsung Neo QLED televizora, pomoću karakteristike SpaceFit Sound+ analizira dimenzije prostora te korisniku pruža zapanjujući zvuk i iskustvo. SpaceFit Sound+ primjenjuje SpaceFit Sound tehnologiju koja pruža optimizovani zvuk i tehnologiju Auto EQ. Zajedno, SpaceFit Sound i Auto EQ karakteristike pomoću ugrađenih mikrofona temeljno istražuju prostor, a zatim nakon obrade podataka putem soundbar zvučnika pružaju prilagođeni, odnosno optimizovani doživljaj zvuka.

  Zaboravite na neujednačen zvuk

  Uz SpaceFit Sound i Auto EQ tu je i inovativna Samsung Q-Simphony karakteristika koja dodatno obrađuje i poboljšava zvuk koji generišu televizor i soundbar te time garantuju optimalan kvalitet zvuka. Q-Simphony karakteristika stetoskopskim zvučnim efektom ujedno rešava i problem neujednačenog zvuka između televizora i soundbara. Reč je o zvučnicima koji se stavljaju oko televizora i pored soundbara i reprodukuju zvuk koji u odnosu na zvuk isključivo iz soundbara pruža puno bogatiji i realističniji zvuk.

  Kristalno jasan dijalog

  U cilju stvaranja novog nivoa akustike i zvuka potrebno je prilagoditi mnoštvo opcija. Karakteristika Active Voice Amplifier (AVA) kristalizuje dijalog tokom gledanja omiljenih emisija te pruža gledaocima jasan zvuk razgovora bez obzira na pozadinske zvukove. Ugrađeni mikrofon u soundbaru automatski meri nivo buke i pojačava glasove ako se šum nastavi duže od tri sekunde ili pređe određeni prag.

  Pružite sebi i svojim najdražima vrhunski doživljaj omiljenih serija i filmova s moćnim Samsung Soundbarovima. Više informacija možete potražiti na: https://www.samsung.com/rs/audio-devices/q-series-soundbar/. Samsung do 11. jula ima akciju za velike 75’’ i 85’’ ekrane, gde kupovinom Neo QLED, QLED ili Crystal UHD modela od 75 ili više inča na poklon dobijate soundbar. Za više informacija o Samsung Neo QLED televizorima posjetite https://www.samsung.com/rs/tvs/qled-tv/highlights/.