Jerkov: Iskreno sam šokirana podnošenjem krivične prijave Zorana Lutovca

3
Foto: Igor Pavićević

Narodna poslanica i potpredsednica Demokrstske stranke (DS) Aleksandra Jerkov rekla je da je deo članstva odustao od sednice Glavnog odbora DS zakazane za 17. maj kako se ne bi produbljivale podele u stranci, a da je za krivičnu prijavu koju je navodno protiv nje podneo predsednik DS Zoran Lutovac čula putem medija.

Ona je za portal Nova.rs izjavila da ne vidi razlog zbog čega je Lutovac podneo krivičnu prijavu i da je “iskreno šokirana (tim činom)”.

“Ne vidim šta bi tu moglo da bude problem, kad je Staturna komisija rekla da nijedna od dve zakazane sednice nisu sporne. Mi smo odustali od sednice koja je planirana za danas, ali su na našu ‘pruženu ruku’ usledile optužbe da smo kriminalci”, rekla je Jerkov.

Ona je dodala da članovi DS-a koji su sa njom predali zahtev da se sednica Glavnog odbora DS održi danas “nisu njeni rušitelji”, da ne žele da preispituju stav o bojkotu, već da razgovaraju o politici te partije.

“Ako je to krivično delo i razlog zbog čega nas predsednik stranke naziva kriminalcima, onda je problem mnogo dublji”, navodi Jerkov.

Ona je postavila pitanje koliko je krivičnih prijava rukovodstvo DS-a do sada podnelo protiv čelnika Srpske napredne stranke (SNS), i dodala da napade lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja na nju “koalicija kojoj pripada DS (SZS) nije osudila”.

“Posle neverovatne kampanje koju je SNS sprovodila protiv mene u Novom Sadu… nisam stvarno mogla da poverujem da će me predsednik stranke kojeg sam podržala i čiji sam potpredsednik, nazvati vođom kriminalne grupe”, rekla je Jerkov.

(Beta)

3 KOMENTARA

  1. Nekada velika i jaka DS postala je mesto raznih nadobudnih nazovi politicara. Kao nepristrasni posmatrac, sticem utusak da ima dosta “ubacenih elemenata”, karijerista razne vrste… Trenutno ih predvodi Lutovac koji je nezasluzeno bio ambasador nezavisne drzave Srbije u njegovoj rodjenoj Crnoj gori.

Comments are closed.