Jeremić: “Režim nema većinu, jedinstvo opozicije neophodno za pobedu”

0
Foto: Igor Pavićević

(Beta) – Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da su rezultati referenduma o promenama Ustava Srbije pokazali da “režim više nema većinu”, a da je za opoziciju najvažnija pouka da mora ostati jedinstvena i da je neophodna efikasna kontrola svih biračkih mesta kako bi se sprečila krađa glasova.

„Referendum je prošao isključivo zato što se u unutrašnjosti Srbije kralo i šakom i kapom kako bi se nadoknadio gubitak glasova u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i drugim velikim gradovima, gde je režim izgubio. Mogli su da prebroje listiće za manje od pola sata, jer je to najjednostavnije glasanje – samo ‘da’ i ‘ne’, a većali su šta im je činiti puna dva sata“, rekao je Jeremić u Aranđelovcu, gde je osnovan opštinski odbor Narodne stranke.

On je rekao da je predsednik SNS-a i Srbije Aleksandar Vučić rezultate saopštio iz centrale svoje stranke, što je, kako je dodao, potpuno nenormalno, a to je učinio „jer su tamo računali kako da krađom nadoknade gubitak glasova u velikim gradovima“.

„Siguran sam da je zanet tim poslom smeo s uma da je izašao pred kamere u sedištu SNS-a“, dodao je Jeremić.

Kako je navedeno u saopštenju Narodne stranke, Jeremić je istakao da je jedinstvo opozicije uslov za pobedu i najčvršća garancija za uspeh na izborima zakazanim za 3. april.

“Složile su se sve okolnosti da dođe do promena, a jedini koji to mogu da spreče smo mi – ako samo sebi napravimo štetu. Važno je da svi koji žele promene 3. aprila dišu kao jedan i rade kao jedan. Svi moramo biti zajedno. Jedinstvo iznad svega i ispred svega, iznad partijskih interesa i ličnih animoziteta. Niko ne sme da ‘proda'”, rekao je Jeremić.

“Na nama je istorijska odgovornost da Vučićevom režimu ne dozvolimo da uđe u drugu deceniju brutalnog unakažavanja Srbije, a to možemo učiniti samo ako budemo jedinstveni u nastupu, kadri i odlučni da odbranimo glasove i volju naroda. Tamo gde budemo imali kontrolu, tamo će režim ostati u manjini, jer neće moći da krade”, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da će “pobeda biti izvesnija u mestima u kojima će opozicija nastupiti u manje kolona”.