Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je utorak da je opozicija „manje-više“ usaglasila platformu za pregovore o izbornim uslovima sa predstavnicima vlasti u Srbiji.

„Nedeljama smo razgovarali o sadržaju i rekao bih, sa izvesnim tehničkim redakcijama koje će biti gotove danas-sutra, da smo uspeli da usaglasimo tu platformu“, rekao je Jeremić u gostovanju na N1.

On je dodao da veruje da će platforma biti jedinstvena i da će uskoro biti predstavljena.

Međutim, kaže da ne postoji saglasnost oko formata samih pregovora „kad je reč o akterima u opozicionom frontu“.

„Ovaj dijalog će biti onoliko plodotvoran koliko opozicija ozbiljno njemu bude pristupila. Zbog toga je Narodna stranka dala predlog da celu opoziciju predstavljaju samo jedan ili dva pregovarača koji ne moraju biti članovi ni jedne od stranaka opozicije“, kazao je Jeremić.

Kao moguće kandidate za pregovarače pomenuo je bivšeg predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića i profesora Fakulteta političkih nauka u Beogradu Slobodana Samardžića.

Predsednik Narodne stranke ocenio je bi da bi vlast želela da od dijaloga napravi „neku vrstu rijalitija“ u kom sve partije koje hoće da učestvuju pošalju po dva pregovarača.

„Pa to bi značilo 30-40 pregovarača opozicije i ne znam ni ja koliko pregovarača vlasti. U takvom formatu ne može ništa da se dogovori“, rekao je on.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.