Jeremić o “novoj klasi multimilijardera”: “Revanšizam i lustracija kad dođemo na vlast, da se ne bi vratili…”

0

em

(Beta) – Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je vlast Srpske napredne stranke (SNS) u prethodnih devet godina stvorila novu klasu multimilijardera koji mesečno “isisavaju iz budžeta stotine miliona”, dok se Srbija, prema zvaničnim podacima, u istom periodu u inostranstvu zadužila za 13 milijardi evra, a bruto društveni proizvod (BDP) je porastao za svega 10 milijardi.

“Milijarde koje se pozajmljuju u inostranstvu se preko privilegovanih firmi prelivaju iz državnog budžeta u džepove nove klase. U Beogradu je nemoguće proći ulicom od novih džipova, dok na sve strane niču zgrade, koje izgledaju kao u Londonu, preko kojih se pere novac isisan iz budžeta”, rekao je Jeremić u Negotinu, gde je osnovan opštinski odbor Narodne stranke.

Jeremić je istakao da zaduživanje od 13 milijardi evra za rast BDP-a od 10 milijardi jasno pokazuje da su “apsolutna šarena laža” tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića o “zlatnom dobu i nikad boljem životu građana”.

“Bolje žive samo bitange koje su postale multimilioneri i multimilijarderi, a koje su pljačkanjem budžeta uz Vučićevu dozvolu došle do ogromnog bogatstva. Ne budemo li posle promene vlasti sproveli temeljan revanšizam, odnosno lustraciju i oduzimanje imovine otete od naroda, te bitange koje danas vladaju Srbijom će se, kao neka nova srpska još naprednija stranka, vratiti na vlast uz pomoć opljačkanog novca”, rekao je Jeremić.

On je istakao da se on politikom ne bavi zbog funkcija, kojih je, kako je rekao, imao “dovoljno za nekoliko života”, nego zato što “ne želi da njegova ćerka odluči da napusti Srbiju jer u njoj vlada talog”.

“Neću da pustim da Srbijom haraju ljudi kao što su Dragan Marković Palma, ili recimo Željko Mitrović, koji će po promeni vlasti, ako ne bude lustracije, reći ‘bravo momci, ja sam vas oduvek podržavao, dođite kod Sarape, pričajte šta hoćete koliko hoćete, samo da se nastavi rijaliti na kojem zarađujem'”, rekao je.

Jeremić je ocenio da će 2022. godina biti godina u kojoj će biti “srušeno zlo” i u kojoj će početi “izgradnja sistema dostojnog čoveka”.

“Srbija ima sve što je potrebno da se u njoj živi normalno i pristojno, a jedini razlog zbog kojeg to nije tako je korumpiran sistem. Zato ćemo se detaljno posvetiti sasecanju korupcije”, rekao je Jeremić.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da Narodna stranka ima 110 odbora i povereništava širom Srbije i da joj svakog dana prilazi sve veći broj ljudi.

“Građani prepoznaju Narodnu stranku kao donosioca promena i stranku koja će biti stožer buduće vlasti”, rekao je Aleksić.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Negotin izabran je inženjer agroekonomije Krsta Stanković Njenjulović.

“Siguran sam da ćemo u decembru ostvariti značajan rezultat na lokalnim izborima u Negotinu. Naš cilj je pobeda”, poručio je Krsta Stanković Njenjulović.