Jeremić: Nikson je podneo ostavku posle otkrića da je prisluškivao protivnike

3
Foto: Tanjug

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić podseća da je bivši američki predsednik Ričard Nikson podneo ostavku posle otkrića da je prisluškivao političke protivnike, dodajući da srpski predsednik Aleksandar Vučić ništa manje neće prisluškivati u budućnosti nego što to čini sada, prenosi N1.

Jeremiću je “više nego očigledno” da postoji praćenje i prisluškivanje i da se “zlouptrebljavaju resursi države u obračunu sa političkim neistomišljenicima”.

“To je jedan od razloga zbog čega Srbija danas više nije doživljena i klasifikovana kaoslobodna zemlja od strane međunarodne zajednice uključujući i zvaničnu klasifikaciju Fridum hausa”, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da ima bojazan da se to samo od sebe neće promeniti i popraviti.

Poštovanje institucija i zakona ima veze, ali ne proizilazi direktno iz nečije popularnosi ili broja glasova koje je na “ovakav ili onakav” način osvojio na izborima, pojasnio je Jeremić na konferenciji u Medija centru na kojoj je predstavljen Jedanaesti izveštaj o političkim pravima srpskog naroda u regionu.

3 KOMENTARA

  1. Jeremic bi trebao da se za dobrobit svih odrekne politike,jer je radio groznije stvari nego sto je prisluskivanje!I da se ne cuje u javnosti vise nikad!

  2. Čekaj bre prijatelju, ovde se radi o tome da je TADIĆ prisluškivao. Znaš li ti šta pričaš?

Comments are closed.