Jeremić: “Nema sukoba u Narodnoj stranci, sa Ponošem sam u odličnim odnosima dvadeset godina. Duboka država širi lažne vesti…”

0
Printscreen/YouTube/ Newsmax Adria

(Beta) – Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da ne postoji nikakav sukob u vrhu te stranke i da je sa potpredsednikom Zdravkom Ponošem u odličnim odnosima već 20 godina, a da mediji pod kontrolom “duboke države” šire lažne vesti o podelama i masovnom napuštanju, dok je u stvarnosti Narodnu stranku napustio samo Vladimir Kovačević.

“Najgori udar još nije prošao. ‘Duboka država’ kontroliše medije, lažne vesti se šire preko televizija sa nacionalnom frekvencijom na kojima se otvoreno laže o opozicionim prvacima i događajima u Srbiji”, rekao je Jeremić za Juronjuz (Euronews) Srbija.

Jeremić je istakao da je “duboku državu” najteže pogodilo to što je Narodna stranka objavila ime i fotografiju Vladimira Macanovića, agenta Petog odeljenja BIA, koji je sa još dvojicom agenata četiri sata na beogradskom aerodromu mučio Konstantina Katića i terao ga da prizna da je objavio uvredljiv tvit o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“Naročito su se ‘uskopistili’ kada smo pokrenuli međunarodnu akciju koja će dovesti do toga da će režim morati javno da se izjasni o tome ko prebija članove Narodne stranke. Teraćemo ovo do kraja”, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da danas nije lako angažovati se u opoziciji i javno kritikovati vlast, jer ljudi koji to čine dolaze pod udar “duboke države”.

“Zaposleni u javim preduzećima, pa i u privatnim firmama, imaju velike probleme kada na Fejsbuku lajkuju objave opozicije. U Narodnoj stranci imamo saobraćajne inženjere koji rade za strane kompanije na projektima koje daje država. Zvaničnici Vlade Srbije su tražili da ti ljudi, navedeni poimence, ne mogu da nastave da rade na tim projektima, ukoliko ne odustanu od svog angažovanja u stranci”, rekao je Jeremić.

Upitan o razgovorima sa Strankom slobode i pravde i Demokratskom strankom o ujedinjenju opozicije, Jeremić je odgovorio da su u toku “intenzivni razgovori” i da je, što se Narodne stranke tiče, taj dogovor trebalo da bude “postignut prekjuče”.

“Biće katastrofa ako brzo ne postignemo dogovor. Ako se dogovorimo, ali u foto-finišu, onda će opet biti katastrofa, ali možda malo manja. Narodna stranka smatra da bi nakon što bude postignut dogovor tri ključna činioca u opoziciji trebalo da budu pozvani svi koji su spremni da pristupe tom bloku”, rekao je Jeremić.

“Verujem da će režim, nakon što postane očigledno da je ujedinjena opozicija na vratima pobede, odlučiti da lopatama krade izbore. To će ih skupo koštati, jer će se tada građani naći na ulici da brane izbornu pobedu. Ova vlast neće otići bez ulice, a jedinstvo opozicije je preduslov za pobednički rezultat koji će građani braniti na ulici”, rekao je Jeremić.

Na pitanje “šta će on raditi ako se opozicija ne dogovori”, Jeremić je odgovorio da sledeći izbori moraju biti veliki korak ka promeni vlasti i da opozicija “ne sme da se ne dogovori”.

“Nije važno šta će biti sa mnom ako se ne dogovorimo, jer će tada u Srbiji biti 10 rudnika litijuma, dogodiće se eksplozija cena, mnogo veća od sadašnjih poskupljenja, spoljni dug će biti tri puta veći od sadašnjeg i iz Srbije će odlaziti tri puta više mladih nego sada. Ukratko, biće katastrofa”, zaključio je Jeremić.