Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je da je izveštaj Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koji će biti predstavljen na sednici Skupštine Srbije, dokaz „šarlatanskog odnosa“ aktuelne vlasti prema svemu, pa i prema pitanju Kosova, i najavio da poslanici te stranke u ponedeljak neće učestvovati u skupštinskoj raspravi.

Jeremić je agenciji FoNet kazao da je izveštaj na 98 strana „blago rečeno skandalozan“, preneo je N1.

„On je šokantan, on u potpunosti ogoljava površnost i nemar koji ova vlast već godinama iskazuje po pitanju Kosova, pogotovo u kontekstu pregovaračkog procesa“, ukazao je Jeremić.

Kako je objasnio, „mi zaista ne možemo da na bilo koji način drugi reagujemo, osim iskazivanja dubokog šoka šta je postao zvanični izveštaj Srbije u prethodnih šest godina“.

On je podsetio da je Narodna stranka ranije na Predsedništvu stranke donela odluku da će biti spremna da razmotri učešće na sednici, ako predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavi pisani izveštaj i platformu za dalje pregovore po pitanju Kosova.

Jeremić je, međutim, konstatovao da je 45 strana izveštaja „slikovnica“, a da se na svega pet strana priča o pregovaračkom procesu.

„Za šest godina pregovaranja ima samo pet stranica izveštaja, koji ne uključuju bilo kakvu diskusiju o predlogu za koji je predsednik Vučić rekao da nije dobio podršku, ni međunarodne, niti domaće javnosti“, rekao je Jeremić.

On je napomenuo da se na tih pet strana ne pominju „reč razgraničenje“, ali ni „razgovori koje je Vučić imao sa (predsednikom Kosova Hašimom) Tačijem širom sveta“.

To je „neprimeran dokument“, smatra Jeremić, koji je zapanjen što su odlučili da sa takvim papirom izađu pred predstavnike građana.Komentar(1)

  1. mikac
    25. мај 2019. 06:50

    idi čuvaj ovce breeee

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.