Jeremić: “Dva koraka do smene vlasti, prvi možda već naredne godine…”

0
Foto: Printscreen N1

(Beta) – Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da će do smene vlasti u Srbiji doći u dva koraka, kao i da to da li će se prvi korak desiti naredne godine zavisi samo od građana, navodi se u saopštenju te partije.

“Ako bude izbora 2022. godine, imaćemo priliku da im zadamo presudni udarac. Ukoliko postignemo rezultat koji dokazuje da Srbija nije njihova prćija i da nisu svi pred njima pali na kolena, vrlo brzo će uslediti i sledeći, konačni korak”, rekao je Jeremić na drugoj Izbornoj skupštini Gradskog odbora Narodne stranke Pančevo.

On je ocenio i da niko ne treba da se nada i očekuje da će strani faktor “da dođe i ruši (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića za nas”.

“Nemaju stranci problema sa Vučićem i njegovom bandom. On njima takav kakav jeste odgovara. On podržava Rio Tinto i Linglong, on im daje aerodrome i poljoprivredno zemljište u bescenje, on uz konjak sa njima dogovara spalionice otpada i linije metroa za milijarde evra koje od njih pozajmljuje, a koje će vraćati naša deca. On je idealan za sve, osim za nas koji ovde živimo… Zato je neophodna čvrsta stranačka organizacija, rad na terenu i direktno opštenje sa narodom”, rekao je Jeremić.

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković je na istom skupu rekao da vlast ne možemo pobediti “samo tako što ćemo pokazati da smo pametniji i da su ideje koje baštinimo superiornije od njihovih”, već tako što će opozicija biti hrabrija i odlučnija.

“Kada im date do znanja da ste u politiku uneli bar onoliko znanja i emocije koliko su oni uložili u to da sačuvaju tu koruptivnu vlast, oni će se povući”, rekao je Novaković i dodao da je Pančevo grad u kojem je opozicija „organizovana, pametna i dobro postupa”.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Pančevo izabran je Stanko Pužić.