Jeremić: “Deluje da je gospođa Čomić jedna od onih koja se sprema za lažne izbore…”

1
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/EV

Lider Narodne stranke i jedan od lidera Saveza za Srbiju Vuk Jeremić izjavio je da jučerašnje učešće Gordane Čomić u skupštinskoj raspravi deluje kao da je ona jedna od onih koji se pripremaju za učešće na, kako je rekao, lažnim izborima.

Na pitanje da li dolazi do prestrojavanja u SzS na liniji ideoloških razlika, Jeremić je rekao da “valjda ne mislite da je Goca Čomić juče u Skupštini bila iz ideoloških razloga”.

“Primetićete da vrlo sličnu ‘ideologiju’ – mada nije to ideologija, to je pitanje političkog pragmatizma – imaju svi oni koji se spremaju da izađu na ove lažne izbore. Deluje da je gospođa Čomić jedna od njih. Ima više grupa koje će da izađu na izbore, postoji ‘Zvono’, postoji ‘Metla’, postoji Čanak, Miša Vacić, Zukorlić, ali sve te grupe nisu nastale iz nekih dubokih ideoloških opredeljenja”, rekao je Jeremić na TV N1.

Razlozi su, kaže, prilično pragmatični – da bi dobili svoje parče kolača, ili, kako kaže, “svoj prostor za parazitiranje u sistemu Aleksandra Vučića”.

“Glumite opoziciju, zauzvrat dobijate da li odbornička mesta, da li poslanička mesta, da li to da idete jednom u dva meseca u Strazbur na zasedanje Parlamentarne skupštine SE, neko zasedanje OEBS-a”, naveo je Jeremić.

Na pitanje ko Gordani Čomić može da ospori njeno demokratsko opredeljenje, Jeremić je odgovorio da “svi oni kojima je na srcu to da dođe do promene režima Aleksandra Vučića u što kraćem roku”.

Jeremić kaže da nema dileme da će SzS ostati jedinstven.

“Ako neko donese odluku da promeni ono što smo već odlučili, ja verujem da će imati dostojanstva da se iz Saveza povuče, kao što je to uradio Milan Stamatović”, naveo je.

Poslanica DS Gordana Čomić se u četvrtak pojavila, nakon više meseci, u skupštinskoj sali i tako prekinula bojkot dela opozicije. U dnevni red su uneta i dva zakonska predloga Čomićeve, koja se tiču većeg učešća žena na izbornim listama. Zbog toga je Etički odbor DS, u četvrtak uveče, doneo preporuku da bude isključena iz stranke. 

Gordana Čomić je danas rekla da će sa veseljem snositi posledice.

1 KOMENTAR

  1. Ne bolim Vučića ali tebe i takve kao ti ne podnosim. Gordana Čomić je jedna od rekih neuprljanih licnosti iz vaseg prepodobnog miljea i ko si ti da nju na bilo koji nacin etiketiras. Izbori su, na zalost, pravi ali ti nemas sta da ponudis.

Comments are closed.