Jeremić: “Ako Vučić ponovi izbore – to je defakto koalicija SNS i SSP”

0
EPA/SRDJAN SUKI

“Ako Vučić pozitivno odgovori na zahtev za ponavljanje izbora, time je defakto kreirana tehnička koalicija SNS i SSP, Narodna neće biti deo te koalicije”, rekao je Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, na današnjoj konferenciji za novinare.

Jeremić je najpre govorio o izborima.

„Dao sam reč da se neću kandidovati ni na jednu funkciju . Zahvaljujem se Miroslavu Aleksiću, čoveku koji je ispred Narodne bio najistaknutiji u kampanji koja je je bila kakva je bila…Svi moji saborci učinili su sve što je bilo u njihovoj moći da rezultat bude što bolji. Pristali smo na kompromise, sačuvali odlukom jedinstvo opozicije. Demantujem informaciju da su raspuštena četiri odbora Narodne jer su učestvovali u kampanji Ponoša“, rekao je Jeremić, prenosi nova.rs.

On je dodao da je raspušten samo jedan odbor stranke, i to zbog poštovanja unutarstranačke procedure.

“Svi ostali odbori su u punoj funkciji”, dodao je.

“Ne znamo koji su tačni rezultati gradskih izbora, pojedini akteri kažu da je rezultat izjednačen, ali mi o tome nemamo informaciju. Apsolutno je neprimereno prejudicirati rezultate dok ne budu objavljeni, i dok ne bude konstituisana skupština Beograda. Prema našim informacijama, konstutivnom sednicom skupštine će predsedavati Vladeta Janković, kao najstariji odbornik, i mislim da bi bilo dobro da on dobije priliku da razgovara sa svim odborničkim grupama”, rekao je Jeremić.

On je rekao da narod nije glasao da se Đilas i Vučić dogovaraju.

“Za to svakako nije glasao narod koji je poverenje dao nama, a nije ni onaj koji je glasao za listu Aleksandra Vučića. Mi smo sad u izuzetno neprijatnoj situaciji, da je jednostrano i bez saglasnosti jedna članica koalicije dala predlog Vučiću, i sad se očekuje šta će on reći. Ako odgovori pozitivno, time je defakto kreirana tehnička koalicija SNS i SSP, Narodna neće biti deo te koalicije. Ne možemo protiv sebe, protiv zakona, protiv volje naroda”, rekao je Jeremić.