Jelica Sretenović podnela ostavku na poslaničku funkciju

0
Foto Printscreen/Youtube

Administrativni odbor Skupštine Srbije usvojio je ostavku koju je na poslaničku funkciju podnela Jelica Sretenović, sa poslaničke liste Socijalističke partije Srbije- Jedinstvena Srbije.

Predsednik Odbora Aleksandar Martinović rekao je da će odbor predložiti parlamentu da kosnatatuje ostavku Jelice Sretenović.

On je najavio da će Republička izborna komisija zasedati u 14 sati, pa će potom biti održana nova sednica Odbora kako bi se verifikovao mandat novom poslaniku sa liste SPS-JS, preneli su medji.

Nakon parlamentarnih izbora održanih 21. juna 2020. godine po prvi put postaje narodna poslanica. Izabrana je sa izborne liste “Ivica Dačić- Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS)-Dragan Marković Palma”.

Diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Predraga Bajčetića.

Prvu ulogu u pozorištu odigrala je u predstavi „Lorencaćo“, koju je režirao Branko Pleša.
Tokom karijere snimila je nekoliko reklama i duet „Ruska čokolada“ sa grupom „Poslednja igra leptira“.

Glumila je u preko 70 filmova i serija uključujući “Vruć vetar”, “Priče iz radionice”, “Bolji život”, “Policajac sa Petlovog brda”, “Srećni ljudi”, “Ranjeni orao”, “Greh njene majke”, “Moj rođak sa sela”, “Vojna akademija”, “Rad na određeno vreme”, “Nacionalna klasa”, “Laf u srcu”, “Idemo dalje”, “Tesna koža”, “Zona Zamfirova”.