Jelena Trivan odgovorila Staniću: “Bezočna laž. Dolazio mi je na vrata kad mu je bila potrebna pomoć”

2
Foto Printscreen/Youtube

Predsednica Upravnog odbora Filmskog centra Srbije Jelena Trivan izjavila je danas da nema cenzurisanih filmskih reditelja u Srbiji, da su optužbe glumca Tihomira Stanića na njen račun “bezočna laž” i da se protiv nje trenutno vodi “neprimerena i ogavna kampanja”.

Gostujući u emisiji „360 stepeni“ televizije N1 Stanić je naveo da ga je kao producenta Markovićevog filma Trivan zvala i pitala da li je odustao od tog projekta, kao i da je on to odbio, a da je nakon toga poništen konkurs FCS na kome su reditelji Marković, Želimir Žilnik i Srđan Dragojević dobili sredstva na predlog stručne komisije.

Trivan je rekla agenciji Tanjug da je lično targetirana, iako je UO FCS-a kolektivan organ, u kampanji u kojoj su „Marković i ta jedna grupa ljudi“ iznete, kako je rekla, „krajnje uvredljive reči“ na njen račun, između ostalog da je „moralna nakaza, čuvar murala Ratka Mladića“.

Ona je podsetila da je prošle godine bila napadana „da je protivpravno izabran film “Dara iz Jasenovca“ za kandidata za Oskara, zato što su imali svoje filmove“, dok se ove godine nisu bunili kada je po istoj proceduri izabran drugi film, jer „oni nisu imali svoje fimove“.

„Mogla bih da ih podsetim da lažu, da kažem da je sve to što govore jedna apsolutna neistina, i da je sramota na takav način da me targetiraju“, navela je Jelena Trivan.

„Ono što je Stanić odgovorio nije neistina – to je bezočna laž“, naglasila je Trivan, koja je dodala da se sa Stanićem zna mnogo godina i da joj je glumac „dolazio na vrata kad mu je bila potrebna pomoć“.

„Tako da sam ja neko ko je njemu bio prijatelj i podrška, a ne neko neko ko bi mogao da njega pritiska i preti. A činjenica da se taj čovek, koji me privatno poznaje po dobrom, odlučio da slaže javno na televiziji govori da je reč o kampanji“, ocenila je Trivan.

2 KOMENTARA

  1. Треба бити тешко ментално ограничен па поверовати некој која је од срчане портпатролке демократа ‘ладно прешла на страну својих најљућих непријатеља, назадњака, наравно, за дебело плаћене апанаже. То само говори о њеној моралности. Зато ипак више верујем Станићу.

Comments are closed.