Da li biste kupili kuću za cenu manju nego što biste platili espreso? Tako nešto je moguće u Italiji, gde se mogu naći oglasi za prodaju kuće po ceni od jednog evra, a sve da bi mesta koja odumiru ponovo izgradila zajednicu, piše CNN.

CNN je, čak, objavio čitav niz koraka koje treba da preduzmete da biste postali vlasnik jedne od vila. Stvar je u tome da posle nekoliko početnih koraka treba da platite 2.000 evra kao depozit, i da se obavežete da ćete renovirati nekretninu.

Agencije za prodaju nekretnina su pokrenule dve veb stranice, na kojima se detaljno objašnjava kako izgleda kuća iz snova.

Među selima u kojem se kuće nude po tako niskoj ceni je i Zungoli, u provinciji Avelino, koje se nalazi na vrhu brda i predstavlja pravi lavirint pećina i kružnih ulica povezanih kamenim stepenicama, koje vode do tvrđave.

Zungoli, koji se prostire na planinskom lancu Apenini, 2015. godine je proglašen jednim od najlepših italijanskih sela.

Srednjovjekovni mostovi povezuju farme i nekadašnje aristokratske palate u selu prepunom cveća, vinove loze i maslina, u kojem živi 1.000 ljudi, ističe Si-En-En.

Do kuće iz snova u pet koraka

Poslovni dnevnik objašnjava u pet koraka kako doći do kuće iz snova.

Prvo, kako navodi, zainteresovani kupci trebalo bi da posete zvaničnu stranicu www.comunezungoli.it. i na njoj rubriku Case in vendita a €1.

Kada se otvori link, kupac će videti desetak stanova i kuća u ponudi.

Većini njih potrebna je neka vrsta adaptacije, a zainteresovani kupci treba da skinu aplikacijski obrazac kuće za koju su zainteresovani i tako će se obavezati da će je renovirati u roku od tri godine.

Potrebno je, takođe, objasniti o kakvom projektu će biti reč, porodičnoj kući, kući za iznajmljivanje i slično.

Kupci potom treba da prilože kopiju lične karte i svu dokumentaciju pošalju kancelariji gradonačelnika putem mejla ili poštom.

Na kraju, ako aplikacija bude prihvaćena, kupci će dobiti ugovor i tada bi trebalo da posete selo i zaključe kupovinu.

„Sa radovima bi trebalo da počnete nekoliko meseci nakon potpisivanja ugovora. Nakon završetka, depozit ćete dobiti nazad. A dobićete i povraćaj poreza oko 85 odsto zbog radova na adaptaciji.“

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.