“Jedni me mrze zato što se dopadam njihovim ženama, žene zato što im ne poklanjam pažnju…”

7
Foto Igor Pavićević

Lider LDP Čedomir Jovanović kaže da je razlika između njega i ostatka opozicije u tome što oni različito vide način za smenu Aleksandra Vučića.

Kako navodi, oni način vide u njegovom nestanku, a ne u političkoj borbi.

“Ja se bavim politikom, oni ne. Meni sigurno nije najveći problem Srbija i neka mina koju su Rusi iskopali u Donjecku da bi nas kompromitovali i napravili dodatni haos u Srbiji”, kazao je Jovanović u intervjuu za “Blic”, prenose mediji.

On dodaje da u ovakvoj postavci Srbija neće biti bolja, ako je preduslov “polomiti kičmu” Vučiću.

Jovanović smatra da danas Srbija ima mnogo manje političkog potencijala nego devedesetih i da su ljudi u politici u Srbiji, kako je rekao, “diletanti i bolidi”.

“Za one devedesetih sam bio klinac, a za ove sad sam slika prošlosti koja treba da nestane pošto sam još na nogama i definitivno sam u pravu za sve što sam o zemlji rekao i u njoj uradio…Ova zemlja ima dva i po političara – Vučića, Dačića i mene”, kaže lider LDP.

Na konstataciju lista da više kritikuje opoziciju nego vlast, Jovanović kaže da mu je normalno da u trenutku kada Vučić potpisuje “mali Ssengen” podrži njega, a ne one koji ga čekaju ispred RTS sa pogrdnim porukama.

On je dodao da sa Vučićem uvek komunicira onda kada zbog haosa od situacije nije dobro ni njemu, ni Vučiću.

“Nedavno sam mu rekao da je neviđeni diktator. Bio sam na svadbi ćerke Nataše Mićić kada je on otvorio istočni krak auto-puta, a da ni na jednoj naslovnoj strani nije bila ta vest. Kao što sam ga pozvao dan kasnije, kada se vratio iz Ohrida, posle “malog Šengena” i rekao mu da je super što navodno njegovi mediji oduzimaju Srbima pravo da ga čuju dok pored Rame i Zaeva govori da je to najpametnija ideja iza koje je stao. Odgovorio je rezignirano:”Samo ti to primećuješ”, kaže Jovanović.

On je, govoreći o ruskom uticaju u Srbiji, rekao da Rusi slobodno vršljaju Srbijom “kao da je Podmoskovlje” i da će Srbiji uraditi ono što nisu stigli u Crnoj Gori i Makedoniji.

“Ja neću da budem ruska batina u Srbiji. Znam šta je iza toga, znam šta je ruski institut za strateške studije, znam šta je GRU, nije Vučić otvorio centar u Nišu, nego neko drugi…Boris Tadić i DS. Oni su išli na izbore štampajući Putinovu rođendansku čestitku”, kaže Jovanović.

Na pitanje da li oseća kao neko ko je razočarao, on je rekao “Ne”:

“Osećam se kao neko ko ne može da nađe jezik da ljudima objasni koliko je važno ono što radi. Jedni me mrze zato što se dopadam njihovim ženama, žene zato što im ne poklanjam pažnju, svako vidi u meni ono što je on hteo da bude, a nije mogao”.

7 KOMENTARA

 1. Ovaj i Krstić ruku pod ruku! Nikome se ne dopadaju, osim sebi i Vučiću. Pričaju šta im je zadato da kažu i ne primećuju da ih iko išta pita. Još kada bi se prevario i ispričao deci “šta je radio u atentau tata”, ih …
  Ovako je, izgleda, na političkoj sceni onaj mali tupavi, kojeg otac i stric “podj…ju” – “Dva i po …..” političara

 2. Uz Canka,moje najvece razocarenje u poslednjih 6 godina odkad nas jase “reformisani” ultradesnicar koji sistemski unistava zdravo tkivo Srpskog drustva. Pre toga najvise sam mu zamerao sto preslozeno i nepotrebno dugo filozofski prica-a tako se ne razgovara sa narodom /gradjanima. Sada je ,kao i kod Bebe Popovica-najvazniji -jedino i iskljucivo-novac . Jedna je stvar realno i smisleno,analiticki govoriti o Vucicevim uspesima (putevi,stabilna ekonomija)(ne bi li kada zemlja nije u ratu) ,a drugo su sve prljavstine i nezakonitosti koje se ,kao obrazac, iza tih poslova,ortacki dogovaraju. Tada pametan i posten covek covek treba reagovati. On to,iz nekih razloga (koji se daju naslutiti)-ne radi, sramoti i vredja nasu inteligenciju. Istina,predugo je bio glinen golub,pa i na hladno duva,ali ,ako vec radi taj javni posao -ima moralnu i svaku drugu obavezu.

 3. Da li se meni čini ili se Čeda konstantno nudi Vučiću?
  Sada su još i kao drugari. Neki drugi bi da mu polome kičmu, a on to nikada ne bi uradio, i tome slično. ..
  Pa sam Čeda nikad nije bio karakteran, a pogotovo patriotski nastrojen lik.
  U svojim očima je sam sebi puno bolji lik nego u očima naroda, a čini mi se da se počinje ponašati kao Tadić.

 4. SNS ima prepisan program LDP-a sto se tice ekonomije, i SNS je najslicniji LDP-u, pa i ne cudi sto je upravo LDP najmanje kriticki nastrojena opozicija. Ako primenimo zelju naroda na sve politicare , da svi koji su se nezakonito obogatili zavrse u zatvoru, nece biti clanova ni LDP-a ni SNS-a ni SPS-a ni DS-a na slobodi… Iz toga se zakljucuje da Ceda zapravo ne zeli nikakvu promenu niti bilo ciju smenu, jer trenutno para ima, a nema odgovornosti, i ovakvo stanje ce, kako je istorija pokazala, njega da prati sve do penzije, kada ce biti besmisleno slati starkelju u zatvor.
  Sve u svemu, i vlast i opozicija su skupine najobicnijih drumskih razbojnika!

Comments are closed.