Jedna žurka je dovoljna, 15 žurki “apsolutna katastrofa”: Kako je inspekcija u Beogradu uradila 40 nadzora za noć

1
Ilustracija: Profimedia

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove dr Goran Stamenković gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, rekao je da je prethodne noći u Beogradu obavljen prvi zajednički koordinisani inspekcijski nadzor u saradnji sa komunalnom milicijom i istakao da je bilo preko 40 nadzora.

“Za sada imamo 15 prekršaja, tj. zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka”, rekao je Stamenković i dodao da se najnovije informacije uskoro očekuju.

Кao i prethodnog vikenda u Beogradu su najčešći prekršaji u ugostiteljskim objektima, a najviše u noćnim klubovima, naglasio je Stamenković.

“Apsolutno se ne poštuju mere distance, apsolutno se ne pridržavaju broja korisnika u tom zatvorenom prostoru i tu su toliko stvoreni povoljni uslovi za lošu epidemiološku situaciju zbog mogućnosti širenje virusa. Mnogi mladi ljudi nisu svesni situacije u kojoj se nalaze, bili smo u obavezi da izdamo rešenje o zabrani korišćenja objekta”, rekao je Stamenković.

Naveo je da su prošle nedelje dva objekta uz pomoć inteventne policijske jedinice ispražnjeni i morali su da prekinu sa radom.

“Nadam se da će sada mere biti rigoriznije i još doslednije se poštovati i očekujem od svih vlasnika da prihvate svoju odgovornost i da svojim načinom rada spreče dalje širenje koronavirusa”, rekao je Stamenković.

1 KOMENTAR

  1. Klubove ima pravo da zatvori inspekcija, nisu javno dobro, dobrovoljno su organizovani itd.. nema pravo niko da pise fizickom licu za maske.. jer u upravnom sporu moze biti samo svesnost i posedovanje necega sto bi ugrozilo.. znaci moras biti bolestan, imati nalaz lekara, e tad ako izadjes namerno krsis zakon, znaci izadjes sa pistoljem mozes nekog povrediti, a ne da moras vezati ruke pozadi jer mozes drzati pistolj.. onda bi i crkveni zakon svih vera trebao da bude kaznjiv, jer glasi protiv gej populacije i ubistava, abortusa, prenos side i ostalih zaraznih bolesti i ima punooo i za porodicne i javne puno da ne nabrajam.. Zakon o zdravstvu, pravu pacijenata, prekrsajni, krivicni i dr. su ok, ali mora postojati dokaz, ili svest da je pijedinac u ovom slucaju zarazen, pored svesti i neki dokaz od lekara i sl.

Comments are closed.