Jedna sednica u Šapcu, druga u Domu omladine, hakovanje profila na Fejsu: Šta se dešava u Demokratskoj stranci

0
Foto: Demokratska stranka

Tenzije u Demokratskoj stranci ne prestaju. Posle celodnevnog natezanja na dan izbora, kada je zasedao Glavni odbor stranke, sukobi su se prenele i na društvene mreže.

Tako je na zvaničnom Tviter profilu stranke osvanulo upozorenje da je, usled prorežimskih napada, hakovana zvanična Fejsbuk stranica DS. A sada je i gotovo izvesno održavanje dve paralelne sednice Glavnog odbora te stranke u nedelju – jedne u Šapcu, druge u Domu omladine u Beogradu.

Funkcioner DS Dragoslav Šumarac rekao je da se zakazuje nova sednica Glavnog odbora za nedelju u Domu omladine. Tamo će se Socijaldemokratska stranka i Zajedno za Srbiju pozvati na ujedinjenje.

On je kazao za N1 da je Statutarna komisija poništila odluku Predsedništva i donela odluku da verifikaciju prisustva na Glavnom odboru vrši verifikaciona komisija.

Dodao je i da će tada ovlastiti organizacioni odbor da donese odgovarajuće odluke za sprovođenje unutarstranačkih izbora.

Ranije ove nedelje je predsednik DS Zoran Lutovac sazvao nastavak sednice Glavnog odbora, prekinute 21. juna, za nedelju u Šapcu.

Lutovac je danas na konferenciji za novinare rekao da opstrukcije u stranci vrše oni koji su izgubili dosadašnje privilegije, koji kao večiti funkcioneri ne žele reforme u stranci i koji se zalažu sa saradnju sa Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom.

Lutovac je danas kao “večite funkcionere” koji su izgubili poverenje i građana i stranačkih kolega naveo Dragana Šutanovca, Balšu Božovića, Aleksandru Jerkov, Radoslava Milojičića – Kenu, Branislava Lečića, Slobodana Milosavljevića, a među njima su i neki koji su, kako kaže “prvo postali ministri pa demokrate”.

On je objasnio da je sednici GO stranke u nedelju 21. juna prisustvovao 191 registrovani član i da je njegov izveštaj jednoglasno prihvaćen, a da je onih koji su negodovali bilo tridesetak.

Na pitanje zašto na dnevni red nije stavljen predlog da se održe vanredni stranački izbori, koji je, kako je nedavno izjavila Vida Ognjenović, potpisalo 140 članova, Lutovac je rekao da on te potpise nije video i da sumnja u njihovu verodostojnost.

“Ako ih je 140 potpisalo zahtev, zašto ih je u holu Madlenijanuma u nedelju bilo samo 30?”, pitao je Lutovac.

(Beta, N1)