Jedna od žrtava ubice u Koloradu i mladi Srbin: “Krenuo je na posao kada je počela pucnjava…”

0

Policija je identifikovala osumnjičenog za masovu pucnjavu u supermarketu u u Bolderu, u američki državi Kolorado, kao i njegovih deset žrtava, među kojima je i 23-godišnji Srbin Neven Stanišić, preneli su američki mediji.

Crkva Jovan Krstitelj u Lejkvudu, u okviru Srpske pravoslavne crkve, je potvrdila da je jedna od žrtava i njihov parohijan Neven Stanišić. On je, po njihovim rečima, krenuo na posao kada je došlo do pucanjave, prenosi Blic.

Na nešto više od 40 kilometara od Denvera, u gradu Boulder, napadač je zapucao po prehrambenoj prodavnici i tom prilikom usmrtio najmanje 10 osoba.

Među likvidiranim ljudima je i policajac Erik Tali (51), koji je prvi reagovao na pucnjavu.

Ostale žrtve su identifikovane kao: Deni Strong (20); Riki Olds (25); Tralona Bartkovijak (49 godina); Suzan Fontana (59); Teri Lejker (51); Кevin Mahonej (61); Linn Mareji (62) i Džodi Voters (65).

Nakon što je napadač počeo da puca po prodavnici, uplašeni kupci i prodavci su počeli da beže. Nažalost, njih deset nisu uspeli da umaknu napadaču.

Starost žrtava je od 20 do 65 godina, rekla je šefica policije Bulder Maris Herold.

Osumnjičeni, 21-godišnji Ahmad Al Alivi Alisa, iz Arvade u Кoloradu, zadobio je ranu u nozi i priveden. On je optužen za 10 tačaka ubistva i biće odveden u zatvor okruga Bolder nakon što bude pušten iz bolnice.