“Jedini sam opozicioni političar u Evropi protiv kojeg je predsednik države podneo protivtužbu tražeći da mi se zabrani da govorim da je režim povezan sa kriminalom

0
Foto: Igor Pavićević

 (Beta) – Predsednik Stranke slobode i prave (SSP) Dragan Đilas poručio je danas da ga nijedan sud ne može sprečiti da govori istinu i da je sve što je rekao o predsedniku države Aleksandru Vučiću, zbog čega on podneo protivtužbu, tačno, kao i da će sa stotinama hiljada gradjana širom Srbije nastaviti da se bori “protiv zla” koje predstavlja sadašnja vlast.

“Jedini sam opozicioni političar u Evropi protiv kojeg je predsednik države podneo protivtužbu tražeći da mi se zabrani da govorim da je režim povezan sa kriminalom, da laže kad kaže da imam novac na Mauricijusu i da je kukavica”, rekao je Đilas, ispred zgrade Predsedništva.

Kako je rekao, Vučić je izostao svih šest puta sa ručišta povodom tužbe koju je protiv njega podneo zbog tvrdnje da je kriminalac, iako se, naglasio je Đilas, ni jedan postupak ne vodi protiv njega.

Đilas je naveo da je Vučić podneo protivtužbu kako bi oduvlačio taj postupak po tužbi, koji se bliži kraju. U protivtužbi je, izmedju ostalog, naveo da je Đilas izjavio kako je država povezana sa kriminalom pa zato država i ne može da ga pobedi.

“Pa to svi vide u Srbiji. I mediji pod njegovom kontrolom pisali su da je klan Belivuka povezan sa pojedinim funkcionerima u ministrarstvu unutrašnjih poslova”, naveo je Đilas.

On je rekao i da je u poslednjih godinu dana protiv njega objavljena 321 naslovana strana u provladinim medijima i emitovani mnogi sati programa na takvim televizijama, navodeći da su na udaru i funkcioneri SSP Borko Stefanović, Marinika Tepić i Dušan Nikezić.

“Kad kritikujem Vučića kao predsednika države i stranke to nije napad na državu već borba za normalan život”, rekao je Đilas, koji je ispred zgrade Predsedništva izložio neke od naslovnih strana tabloida sa napadima na njega.