“Jedine zamerke na ustavne amandmane su to što to sprovodi ova vlast, što je Vučić predsednik…”

2
Printscreen/YouTube/Kurir

(Beta) – Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da bi već sledeće sedmice na dnevnom redu skupštinskog zasednja trebalo da se nadje tekst amandmana za promenu Ustava, u delu o pravosudju, ali je potrebno da se prethodno, ovog četvrtka, pred poslanicima nadje predlog Zakon o referendumu.

“Danas počinje rasprava o budžetu i čim se završi glasaće se o njemu, ne čekajući na kraj cele sednice, kako bismo prešli na predlog Zakona o referendumu. Ako se sve završi kako je planirano, referendum o izmeni Ustava održaće se 16. januara”, rekao je Dačić, za Radio televiziju Srbije (RTS).

On je rekao da se svih ovih godina, od kad je donet Ustav 2006. nije razmišljalo o potrebi da se promeni Zakon o referendumu, kako bi se uskladio sa najvišim pravnim aktom.

Prema njegovim rečima, sva strukovna udruženja su se složila sa tekstom amandmana na Ustav.

“Nema suštinskih zamerki. Ima zamerki nekih što to sprovodi ova vlast, što je Aleksandar Vučić predsednik, što sam ja predsednik Narodne skupšine, ali nema na tekst. Zato pozivam sve da učestvuju u ovom procesu jer je to u interesu zemlje”, rekao je Dačić.

2 KOMENTARA

  1. Ствар је сувише озбиљна да би се, као у овој изјави, све свело на персонална питања, некакве “борбе” једног билмеза и лопова и његовог комунистичког колаборационисте, па му као, рецимо, у будаластој идеји о некаквом “разграничењу” самих са собом пружа подршку. Наравно, ова изјава има и тај (предизборни) аспект, и није он себе у њој поменуо тек тако, а то је да као и у претходним ирационалностима (читај: глупостима) првог билмеза и лопова земље, комунистичка “братија” је увек ту да слепо пружи подршку, као наравно и њен предводник, и за то, са пуним правом, после избора, очекују “награду”). Оно што је утисак у свом овом “муљању” око Закона о правосуђу, а претходно Закона о референдуму, је премало информација које су у јавности доступне, а неке од њих, онако стидљиво, додуше у појединачним случајевима, нарушавају ту “идилу” једноумља код ових измена. Пре свега што се тиче питања укидања цензуса, који у некој форми, и за сасвим одређена питања, мора остати на снази. Нису се тог ценсуса некада досетиле неке будале, да би нас данас наши “прегаоци” на власти, којима иначе више ништа није свето, одвукли у некакву “светлу будућност”, по њиховим замислима, газећи све пред собом, па и такве “ретроградне” одредбе, које стоје на том “путу”. Цензус је у таквим случајевима демократска тековина и има потпуно оправдање свог постојања, пре свега у заштити од злоупотреба. И наравно, све је ово већ спочитано комуно-фашистима, што су они децидно одбили и да то све нема везе ни са Косовом, некаквом рударском компанијом,… итд. Па ево, скоро ће нам снег, “а не пада снег да прекрије брег, већ да свака,…”.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime