“Jedanaest godina i još uvek se ne plašim”: Eminem proslavio godišnjicu odvikavanja od opijata i alkohola

0

Popularni muzičar Eminem proslavio je lepu godišnjicu; on je na svom nalogu na Instagramu otkrio da obeležava 11 godina od kako ne koristi ni opijate niti alkohol.

Eminem je ispod fotografije na kojoj se vidi novčić udruženja “Anonimnih alkoholičara” dodao i stihove svoje pesme Not Afraid, koja govori o putu ka oporavku.

View this post on Instagram

11 years – still not afraid.

A post shared by Marshall Mathers (@eminem) on

“Jedanaest godina i još uvek se ne plašim”, napisao je 46-godišnji reper.

Eminem, čije je pravo ime Maršal Meters, uspeo je da preživi gotovo smrtonosno predoziranje opijatima 2007. godine. O ovom životnom iskustvu progovorio je na svom devetom studijskom albumu Revival koji je objavljen u decembru 2017. godine.

“Koristio sam pilule kad god sam mogao. Uzimao sam šta god su mi davali”, ispričao je za Njujork tajms 2010. godine, pošto je prethodno priznao da je uzimao i po 20 tableta dnevno.

Pre četiri godine u intervjuu za Mens žurnal objasnio je da je zavisnost o drogama i alkoholu zamenio ovisnošću o fizičkoj aktivnosti.

“Po završetku rehabilitacije morao sam da izgubim na težini, ali sam morao i da smislim način kako da funkcionišem trezan. Imao sam problema i sa spavanjem, pa sam počeo da trčim. To mi je dalo prirodnog endorfina koji mi je pomogao da lakše zaspim”, dodao je poznati muzičar.