Jedan od pet miliona: SNS planira da na mala vrata da Miši Vaciću lokalnu vlast širom Srbije

0
Foto Medija centar Beograd

Pokret “1 od 5 miliona” upozorio je javnost na, kako kaže, “novu podvalu režima Aleksandra Vučića, koja se sprema u potaji, da se Srpska desnica i Miša Vacić direktno uvedu u vlast u skoro 50 opština i gradova širom Srbije”.

Pokret navodi da je saznao da su “režimski mediji dobili nalog da ne izveštavaju o aktivnostima Srpske desnice, s ciljem da kod javnosti proizvedu uverenje da je ovaj režimski projekat propao, а da će parlament i lokalne skupštine ostati zatvoreni za ove opskurne paramilitantne kreature”.

U pokretu tvrde da se u pozadini sprema nešto drugo, a to je da se Vaciću da lokalna vlast u 48 gradova i opština širom Srbije i da je za to SNS “upregla svoju mašineriju” kako bi Vaciću isporučila skoro 60.000 potpisa za kandidovanje izbornih lista, a potom i glasova.

Isti scenario je, kako kažu, primenjen i na izborima u Medveđi prošle godine, na kojima je Srpskoj desnici “pozajmljeno” 6,52 posto glasova i odmah potom postala je deo vlasti.

Pokret “1 od 5 miliona” već je upozoravao na ovaj prljavi plan vlasti – da se u skupštine i vladajuće strukture instaliraju oni prema kojima će Vućič izgledati kao manje zlo, izmiritelj i umiveni Evropejac, navedeno je u saopštenju.

(Beta)