Udruženje Jedan od pet miliona poručilo je danas da vlast mora da vrati pare pezninerima „koje im je otela“ i to sa kamatom.


„Ne može Srbija da ide napred dokle god duguje onima koji su je svojim rukama gradili – penzionerima“, rekla je Nikolina Reković, kandidatkinja za narodnu poslanicu liste „Grupa građana: 1 od 5 miliona“.

Nikolina Reković je istakla da oko 600 miliona evra iznosi glavnica duga prema penzionerima, prenela je ta organizacija.

„Toliko im je ovaj režim oteo pljačkajući im penzije tokom četiri godine. To je tek nešto više od onoga koliko je vlast planirala da potroši na stadione. Pa šta je ovoj vlasti važnije – stadioni ili ljudi“, upitala je Reković i dodala da treba graditi, ali tek nakon što se izmiri dug prema ljudima.

Ona je rekla da su ljudi ceo život radili da bi starost dočekali dostojanstveno, i da im zato njihov novac mora biti vraćen, napomenuvši da je to jedna od glavnih programskih tačaka liste Jedan od pet miliona.

„Našim najstarijima moramo vratiti dostojanstvo, tako što ćemo im najpre vratiti ono što je njihovo i za šta su ceo život radili – ceo dug, i to sa kamatom“, poručila je Reković.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentar(1)

  1. Bobby
    15. juna 2020. 08:44

    "Udruženje Jedan od pet miliona poručilo je danas da vlast mora da vrati pare pezninerima “koje im je otela” i to sa kamatom." Прва непрецизност, којим пензионерима ? Само живим, или (у међувремену) преминулим, односно њиховим наследницима ? "Nikolina Reković je istakla da oko 600 miliona evra iznosi glavnica duga prema penzionerima, prenela je ta organizacija." Друга непрецизност, то је износ који се односи само на умањење пензија, не и на неусклађивање. "“Toliko im je ovaj režim oteo pljačkajući im penzije tokom četiri godine...." Трећа непрецизност, исплатом опљачканог, према КЗ није предвиђено ослобођење од гоњења, па би у тексту свакако морали бити наведени чланови 204, или адекватније чл. 205, јер се ипак ради о организованој криминалној групи.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.