“Javnost i ne zna koje smo probleme imali, nije ovo ekipa koja bila prvak sveta…”: Selektor odbojkašica kaže da je bronza na OI “jedna od najvažnijih medalja”

0

(Beta) – Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da je bronzana medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju jedna od najvažnijih koje je osvojio nacionalni tim.

“Ovo je, po mom mišljenju, jedna od naših najvažnijih medalja i ona me je učinila ponosnim što vodim ovu ekipu. Ogroman je ovo rezultat za ovu ekipu”, rekao je Terzić, prenosi Olimpijski komitet Srbije.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Igrama u Tokiju, pošto je u meču za treće mesto pobedila Južnu Koreju sa 3:0, po setovima 25:18, 25:15, 25:15.

“Javnost zna ili ne zna, koliko smo mi problema imali vezanim za sastav ekipe, na kraju vidljivi su i ovde, da nam neke vrlo važne igračice nisu igrale, da nam neke nisu ni tu. Jednostavno, to nije ona ekipa koja 2018. postala prvak sveta, ali opet smo uzeli medalju na najvećem takmičenju na svetu, i to drugi put zaredom”, rekao je Terzić.

“Odnos devojaka prema njihovom poslu, ponašanje u selu, ili na utakmici ili bilo gde drugo, zaslužuje ne pohvale, nego je to nešto što treba zapisati i dati drugima da uče kako se ponaša jedna sportska ekipa”, istakao je selektor Srbije.

Kapiten reprezentacije Maja Ognjenović napomenula je da možda nije rekla poslednju reč u reprezentativnom dresu i da je njena želja da nastupa i na Olimpijskim igrama u Parizu.

“Utakmica je na početku bila puna naboja i straha. Iz svih onih razloga koje sam pominjala posle SAD. Ipak, Koreja nije ekipa tog nivoa. Nismo smele sebi da dozvolimo da se desi nešto neplanirano”, rekla je Ognjenović.

“Početak je bio tvrđi, ali posle smo došle do naše igre, koja možda nije bila toliko tečna, dobra i lepršava kao protiv Koreje u grupi. Ali, razumljivo jer je preveliki ulog”, dodala je ona.

Ognjenović je navela da nije bilo lako oporaviti se posle poraza od SAD u polufinalu.

“Svima je baš teško palo. Jučerašnji dan je bio težak i taj trening je bio u sred dana, a danas je termin u devet. Hiljadu nekih detalja, ali… Presrećne smo”, rekla je ona.

Odbojkašice su ovom bronzom obezbedile Srbiji devetu medalju na Igrama u Tokiju, čime je premašen učinak iz Rija kada je osvojeno osam odličja.