Javno čitanje drame „Tastaturi fale neka slova“ Jordana Cvetanovića

0

Kulturni centar Beograda  i Teatar Vuk predstavljaju javno čitanje drame  “Tastaturi fale neka slova” Jordana Cvetanovića koje će se održati u subotu 14.12. 2019 sa početkom u 20:00 u Galeriji Podroom.

Već više od pet godina, Jordan Cvetanović, svake srede u onlajn izdanju časopisa “City Magazine”, objavljuje svoja dnevnička zapažanja sa čitaocima u kolumni pod nazivom “Prozor u dvorište”. Zbirka njegovih tekstova, ovog puta poslužila je kao osnova za intimističku dramu u kome se sudaraju njegovo pravo lice i alter ego, razgovarajući na razne teme, a najviše o usamljenosti današnjeg čoveka i mogućnosti da se preživi realnost kakva god ona bila.

Ovo je priča o Beogradu, sa drugačijim pogledom na reku i prolaznike, o zapletima koji se stvaraju tamo gde im nije mesto, o sukobima unutar sebe, o nedostatku svake empatije, o lepotama užasa, a ponajviše o traganju za osećajem bilo kakve pripadnosti u vremenu koje je odavno iskočilo iz zgloba.

Na prvi pogled, ovo je monodrama koja se sasvim neprimetno pretvara u žestoki dijalog sa samim sobom, bujicu misli koje se prepliću u glavi svih nas i čine da se pitamo gde živimo, da li je stvarnost kojoj prisustvujemo zaista jedina ili sve češće bivamo zarobljeni u univerzumima koje nam drugi nameću.

Drama “Tastaturi fale neka slova” predstavlja još jednu šansu da krajnje voajerski zavirimo u prošlost i podsetimo se kako smo razmišljali samo par godina unuzad, dok i dalje stojimo na onom istom prozoru, ubeđeni da se odatle svet najbolje vidi.

Glumac: Željko Maksimović

Montažerka video radova: Andrijana Arsenijević

Ulaz je slobodan.